CICIPAS PUN POŠTOVANJA ZA "VELIKU TROJKU": Odrasli smo gledajući ih, ali mislim da ima mesta za nove zvezde

Novosti online

12. 08. 2021. u 15:27

GRČKI teniser Stefanos Cicipas na turniru u Torontu slaci 23. rođenadan i nada se da će imati dosta uspeha na kanadskom mastersu, a u osmini finala igra protiv Rusa Karena Hačanova.

ЦИЦИПАС ПУН ПОШТОВАЊА ЗА ВЕЛИКУ ТРОЈКУ: Одрасли смо гледајући их, али мислим да има места за нове звезде

FOTO: AP/Tanjug

Trenutno treći reket sveta je predvodnik nove generacije tenisera. Bio je upitan da prokomentariše to što na turniru nema nikog od članova "velike trojke" - Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

- Ne znam šta da kažem, mogu samo da dodam da će nam nedostajati - rekao je Grk.

Potom je dodao šta misli o tome što ih nema na poslednja dva poslednja mastersa.

- Nisam razmišljao o tome. Verovatno osećaju da nisu spremni da igraju, na njima je da odluče. Hajde da to prihvatimo, jer je to činjenica. Naravno da donose mnogo zbog navijača kada igraju, oni su razlog što mnogo ljudi dolazi na turnire. Njima pripada veliki deo zasluga za to gde je tenis sada.

Cicipas smatra da ima mesta za nove teniske zvezde, bez obzira na to što "velika trojka" odbija da se preda.

- Mislim da ima mesta za nove zvezde. Mnogo se o njima govorilo godinama u nazad i sve ovo pokazuje da se stvari polako menjaju. Gledamo kako različite generacije igrača iskoračuju i pokazuju za šta su sve sposobni. Zanimljivo je imati takvu varijaciju i smenu na tronu, da tako kažem. Interesantno je za našu igru. Stvorili smo našu grupu navijača koji nas podržavaju, vole nas, i zbog nas su tu svaki meč. Želimo da im se odužimo.

No, daleko od toga da sjajni Atinjanin i ostali teniseri ne poštuju trojicu igrača koji su zajedno osvojili 60 grend slem titula (svi po 20).

- Poštujemo ih mnogo, to ne kažem samo ja, siguran sam da svi među mladim igračima isto misle. Mnogo ih poštujemo. Odrasli smo gledajući njih, uzbuđeni smo što se takmičimo sa njima u ovoj eri tenisa - zaključio je Cicipas.

Meč osmina finala između Cicipasa i Hačanova igra se danas u 17 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!