VILANDER SE PONOVO OGLASIO: Federer se povukao jer bi ga Đoković razbio!

Novosti online

12. 06. 2021. u 13:35

MATS Vilander, prokomentarisao je odluku Rodžera Federera da se povuče sa Rolan Garosa – i tako izbegne duel sa Novakom Đokovićem.

ВИЛАНДЕР СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО: Федерер се повукао јер би га Ђоковић разбио!

Foto: AP

Jasno je da njegove reči i te kako pogađaju „u metu“, s obzirom na to da je Novak uspeo da nokautira čak i velikog Rafu Nadala u polufinalu.

Vilander, sedmostruki Grend slem šampion ističe da se u Rodžerovoj situaciji ne bi povukao sa turnira i dodaje da je ta odluka imala veze i sa srpskim teniserom.

- Ja se ne bih povukao, jer bih na Rolan Garosu imao bolje šanse nego na Vimbldonu. Mislim da je doneo dobru odluku, iako je mogao da pobedi Beretinija. Ali, onda bi morao da se suoči sa Đokovićem, koji bi ga verovatno razbio, pa Federe nijer želeo da to doživi pred Vimbldon“, rekao je Vilander, analitičar Eurosporta, u razgovoru sa novinarima.

Podsetimo, Federer je 2011. godine pobedio Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, čime je sprečio Srbina da obori rekord Džona Mekinroa od 42 pobede u nizu.

Šveđanin je objasnio da je Švajcarcu Rolan Garos bio samo svojevrsna preparacija za Vimbldon, gde je tokom karijere osvojio osam titula.

- Došao je na Rolan Garos kako bi odigrao nekoliko mečeva, a pobedio je više nego što je očekivao. Federeru su bile potrebne pobede i to što je uraido je okej prema mom mišljenju. U tenisu postoji malo specijalista za travu i mnogo igrača ne zna kako da igra na toj podlozi. Rodžer je takav specijalista i mogu da nabrojim još pet, šest igrača koji mogu da mu naude. Na Rolan Garosu takvih igrača ima oko 40, a to nije slučaj na Vimbldonu“, ispričao je Vilander, koji u Parizu ima tri titule, a u Londonu nijednu.

(Sputnik) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju