NADALU NIJE BILO SVE PO VOLJI: "Zašto moraju tako rano da pale svetla?"

Novosti online

07. 06. 2021. u 21:49

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal nastavio je misiju odbrane titule na Rolan Garosu, novom pobedom u tri seta, ukupno 35. na pariskoj šljaci što je novi rekord turnira.

НАДАЛУ НИЈЕ БИЛО СВЕ ПО ВОЉИ: Зашто морају тако рано да пале светла?

Foto: EPA

Kada se pogleda rezultat deluje da je prvi favorit bez mnogo problema rešio meč protiv Italijana. Ali u realnosti Janik Siner ima za čim da žali. Prvi set je praktično bio njegov. Nadal jeste napravio startni brejk, poveo 2:0, ali je onda Siner vezao četiri gema i vodio 4:2. Servirao je za set pri vođstvu 5:4, ali je tada izgubio gem bez osvojenog poena. Nadal takve šanse ne propušta i uspeo je u tom naletu da potpuno preokrene i osvoji set 7:5.

– Počeo sam odlično, a onda sam počeo previše da forsiram njegov bekhend i da budem dosta iza osnovne linije. To je bila greška i prepustio sam mu kontrolu igre. Ali onda sam uspeo da vratim brejk na 5:4, vetar je pomogao i ja sam iskoristio šansu. Od tada sam podigao nivo tenisa, osvojio osam vezanih gemova, poveo 4:0 u drugom setu. Međutim, napravio sam par grešaka, on je zaista dobro igrao i prišao na 4:3 i servirao za izjednačenje. Od tada, pa do kraja mislim da sam igrao izvanredno – rekao je Nadal.

Rekorder po broju titula na Rolan Garosu požalio se na organizatora zbog trenutka kada su počeli da pale svetla na stadionu Filip Šatrije.

– Mislim da su prerano upalili svetla. A sunce je i dalje obasjavalo jednu stranu terena i bilo je veoma neprijatno. Mnogo su mi smetala svetla. Kao da nismo ranije igrali bez svetala do devet sati uveče. A onda su mi oni rekli da je to zbog televizije. Ali ja kažem, imali smo televiziju i pre nego što su uvedena svetla na Rolan Garos.

(Sport klub) 

Aktuelni šampion Rolan Garosa Španac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale drugog gren slema u sezoni, pošto je u tri seta savladao Janika Sinera 7:5, 6:3, 6:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista