ZALET ZA TOKIO: Srpska Kajakašica, Milica Novaković, osvojila Zlato na Svetskom kupu u Mađarskoj

S. B.

17. 05. 2021. u 16:04

ZLATOM na Svetskom kupu u Mađarskoj, Milica Novaković, reprezentativka Srbije, kajakašica kajak kanu kluba Vojvodina, potvrdila je formu za Olimpijske igre.

ЗАЛЕТ ЗА ТОКИО: Српска Кајакашица, Милица Новаковић, освојила Злато на Светском купу у Мађарској

ZLATNA Milica Novaković sa odličjem u Segedinu Foto N. Radović KSS

Sjajna Novosađanka je minulog vikenda u Segedinu osvojila najsjajnije odličje upravo u finalu olimpijske discipline u jednosedu i izveslala trku na 500 metara za minut i 56,67 sekundi pa tako potvrdila izborenu kvotu za Tokio.

- Veoma sam zadovoljna i, naravno, srećna- kaže Milica.- Utisci iz Segedina su „prepozitivni“ tim pre što sam se  izborila u jakoj konkurenciji. Najbitije je da sam potvrdila sopstvenu normu za Olimpijske igre ostvarenu pre dve godine. Probudila sam se bez pritiska, nije bilo nikakvog imperativa već jedino želja da se pokažem što je bolje moguće. Kažem, izborila sam se u veoma jakoj, svetskoj konkurenciji, iskoristila takmičenje u Segedinu na najbolji mogući način za ono glavno, a to je, Tokio.

Milici Novaković pre Olimpijskih igara u Tokiju predstoji Evropski šampionat u Poljskoj, u Poznanju, a posle Tokia, krajem avgusta ove godine, čeka je i Svetsko prvenstvo u Kopenhagenu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)