BOGATSTVO I TRADICIJA SPORTA: Predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković u Zrenjaninu

B. GRUJIĆ

24. 03. 2021. u 22:45

ZRENjANIN je danas ugostio delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, potpredsednikom Žarkom Zečevićem, izvršnim direktorom Damirom Štajnerom i generalnim sekretarom Đorđem Višackim.

БОГАТСТВО И ТРАДИЦИЈА СПОРТА: Председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Domaćin uvaženim gostima bio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, sa svojim saradnicima i Zrenjanincem, Željkom Trajkovićem, predsednikom Rvačkog saveza Srbije.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, članovi Olimpijskog komiteta Srbije posetili su Sportsko odeljenje Narodnog muzeja i upoznali se s bogatom i dugom sportskom tradicijom grada, kao i Dom borilačkih sportova, gde se trenutno, za predstojeće nastupe, priprema rvačka reprezentacija Srbije, kao i klupske prostorije najtrofejnijeg zrenjaninskog sportskog kolektiva, Rvačkog kluba "Proleter".

U nastavku boravka, delegacija OKS odala je počast velikanima zrenjaninskog sporta, čije se spomen biste nalaze u Aleji velikana u Karađorđevom parku, dr Ferencu Kemenju, osnivaču modernih olimpijskih igara i bliskom saradniku prvog predsednika MOK-a Pjera de Kubertena, kao i Vilmošu Lociju, prvom jugoslovenskom košarkašu sa 100 odigranih utakmica u nacionalnom timu. Ceremoniji polaganja venaca su se pridružili i proslavljeni zrenjaninski sportisti, osvajači četiri olimpijske medalje - veslač Milorad Stanulov i rukometaš, Momir Rnić.

- Poštujem ovaj grad, tradiciju, sve njegove sportiste, kažem to pred spomenikom Vilmošu Lociju, kojeg su obožavali.Ranko Žeravica i profesor Aleksandar Nikolić, sa kojima sam imao.priliku da radim - naglasio je Božidar Maljković, ističući da mu je izuzetno drago što Zrenjanin ove godine nosi oreol "Evropski grad sporta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna