OFORMLJEN ORGANIZACIONI ODBOR za obeležavanje 100 godina rvanja u Novom Sadu - jubilej za ponos

S.B.

22. 03. 2021. u 21:55

MILOŠ Vučević, novosadski gradonačelnik, predsedavaće Organizacionim odborom za obeležavanje jubileja, 100 godina rvačkog sporta u Novom Sadu, kojim povodom će, pored svečane akademije i skupštine, biti upriličena i izložba, snimljen dokumentarni film i monografija.

ОФОРМЉЕН ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР за обележавање 100 година рвања у Новом Саду - јубилеј за понос

FOTO: Pres služba grada

To su juče na sastanku u Gradskoj kući jdnoglasno odlučili Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu i predstavnici Novosadskog rvačkog saveza i rvačkih klubova „Novi Sad“, „Fruškogorac“ i „Tvrđava“ .

- Rvački sport, bogat istorijom i rezultatima, postoji već ceo vek u našem gradu a sami počeci se vezuju za rvačku sekciju "Juda Makabi" koju su osnovali jevrejski metalski radnici. Postojalo je 12 rvačkih klubova, osvojeno je mnoštvo ekipnih i pojedinačnih titula prvaka i medalja na svim značajnim sportskim takmičenjima, među kojima se posebno izdvajaju učešća naših rvača na Olimpijskim igrama i organizacije dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre. Dobri rezultati kao i višegodišnja uspešna organizacija složenih sportskih događaja, svedoče o tome da naš Savez ima veoma značajnu ulogu u svetskom rvanju i time se veoma ponosimo. Nadam se da će se epidemiološka situacija stabilizovati i da će nam omogućiti da to i pokažemo obeležavanjem jubileja - rekao je Cvjetićanin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)