POŠTENA POBEDA: Dragan Marković Palma primio jagodinske rukometašice

Z. Gligorijević

15. 03. 2021. u 17:10

NISTE pobedili Naisu, već selektora. Beograd više nije glavni grad ženskog rukometa, već Jagodina, grad, dupli osvajač prvenstva i četrvrti put da ŽRK Jagodina osvoji Kup Srbije.

ПОШТЕНА ПОБЕДА: Драган Марковић Палма примио јагодинске рукометашице

Miladinović uručio pehar Markoviću/FOTO: Z. Gligorijević

Utakmica je bila veoma napeta, ali pobedili ste pošteno. Dali ste maksimum. Mogu da vas mrze, ali ne mogu da ospore rezultat, kao ni to da je Tanja Ašanin, koja je na utakmici postigla osam golova, proglašena za najboljeg igrača turnira. Ovo je rekao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma koji je danas primio rukometašice Jagodine koje su, izvojevavši veličanstvenu pobedu, po četvrti put osvojile trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije, i rukovodstvo kluba.

Prijem u Skupštini grada/FOTO: Z. Gligorijević

Jagodina jedini grad u Srbiji koji nema sponzore, već grad finansira sve sportske klubove, a posebno one u Prvoj i Superligi, koje i nagrađuje. Trener Dragan Markov zahvalio se opštini na uslovima koje obezbeđuje sportistima, jer bez njih ne bi bilo mogućnosti za uspešan rad i dodao da je predsednik ŽORK Jagodina Aleksandar Miladinović jedini predsednik koji tokom utakmice sedi na klupi i deli dobro i loše, što rukometašicama mnogo znači.

- Svi sportisti znaju da je mnogo teže nešto odbraniti, nego osvojiti. A mi smo ovaj pehar odbranili. Ovo je drugi put u takmičarskoj sezoni, ali predstoji nam i teško prvenstvo. Nažalost, deset devojaka je povređeno, sledi im rehabilatacija, što znači da ih nećemo imati u ovoj takmičarskoj sezoni – ocenio je Miladinović.

Rukometašice sa rukovodstvom kluba i čelnicima Skupštine grada Jagodine/FOTO: Z. Gligorijević

Njegov predlog da trener Markov dobije zvanje počasnog građanina Jagodine, Marković je bezrezervno prihvatio.

Miladinović je Markoviću poklonio medalju i pehar Kupa Srbije, koji je prešao u trajno vlasništvo ŽORK Jagodina.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna