IDEMO U TOKIO: Turnir u Đeru je istorijska šansa za ovu generaciju

S. K.

14. 03. 2021. u 20:12

DECENIJAMA, još od Seula 1988, sanjaju odlazak na Olimpijske igre. Zato rukometašice ističu da im karijera staje u 180 minuta kvalifikacionog turnira od 19. do 21. marta u Đeru. Prve dve selekcije izvadiće kartu za Tokio, a prepreke su Rusija, Mađarska i Kazahstan. Većina devojaka je sinoć došla na pripreme.

ИДЕМО У ТОКИО: Турнир у Ђеру је историјска шанса за ову генерацију

Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

- Moram da budem oprezan, jer ne znam kako će proći na svojim utakmicama u evropskim kupovima. Kompletiraćemo se u ponedeljak uveče i tek tada ću imati prave informacije. Planiramo da u utorak i sredu imamo dva treninga, a jedan u četvrtak.

RASPORED

PETAK

Mađarska - Kazahstan 17.00
Rusija - Srbija 20.00
SUBOTA
Mađarska - Srbija 17.30
Rusija - Kazahstan 20.30
NEDELjA
Srbija - Kazahstan 17.30
Mađarska - Rusija 20.30

Tamo ćemo se testirati uveče, kako bi devojke prespavale i rezultate saznale ujutru. Ne želimo da nam se ponovi EP u Danskoj, kada smo predugo bili u sobama - ističe za sajt RSS selektor Ljubomir Obradović.

Kormilar Srbije se nada da će i pored svih problema biti maksimalno spremni u Đeru:

- Imamo priliku da uđemo u istoriju. To je san svake devojčice, dečaka, koji spozna šta je sport. Siguran sam da su i devojke svesne da im je to kruna karijere. Mislim da imamo dobre šanse. Sećam se da su često puta pokazale baš dobru igru. Nadam se odlasku i ako odemo da tu ne stanemo i ponašamo se u stilu Kubertenove "važno je učestvovati". To je ekipa za velika dela, ako budu zdrave i kompletne mogu da se bore za medalju. Samo moraju da budu borbene, da se ne plaše pobede.

Strateg rukometašica još jednom je ponovio da je raspored na turniru u Đeru katastrofalan. Jer, prvo igraju sa Rusijom, pa s Mađarskom i na kraju sa Kazahstanom.

- Imamo najgori mogući raspored. Mađarice gledaju samo nas, pripremaju se za nas, jer su ubeđene da će Rusija da nas pobedi, tako da će biti vrlo interesantno i napeto - naglašava Obradović.

SPISAK

NA spisku selektora Obradovića su: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac (golmani), Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević (leva krila), Slađana Pop Lazić, Dragana Cvijić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba (pivoti), Katarina Krpež Šlezak, Željka Nikolić, Ana Kojić (desna krila), Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Marija Obradović, Andrea Lekić, Jovana Kovačević, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Marina Dmitrović (bekovi).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024