ODLIČNE VESTI: Ivana Španović se vraća treninzima, povreda nije ozbiljne prirode

Novosti online

10. 03. 2021. u 09:57

ATLETSKO prvenstvo Evrope u dvorani završeno je u poljskom Torunju. Na poslednjem treningu pred put povredila se Ivana Španović, a njena povreda zabrinula je javnost.

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ: Ивана Шпановић се враћа тренинзима, повреда није озбиљне природе

Foto AP

U pitanju je leva, odrazna noga. Bilo je odmah jasno da od učešće na najvećem takmičenju ove zime, kad je najbolja srpska sportistkinja u 21. veku u pitanju, neće biti ništa.

Doktor Jovan Đurović, lekar reprezentacije i šef medicinskog tima, koji brine o našoj rekorderki u skoku udalj, rekao je tada za „Žurnal“:

- Odmah posle povrede na treningu, Ivana je preduzela sve što je neophodno u tom trenutku. Stavila je led na povređeni mišić zadnje lože odrazne, leve noge. Sledi snimak mangnetnom rezonancom, posle čega ćemo znati šta bi trebalo dalje da preduzmemo.

Priznati lekar u međuvremenu se vratio u London, gde živi i radi, izneo je nove informacije o Ivaninoj povredi:

- Kao što sam najavio, snimila je povređeno mesto magnetnom rezonancom. U trenutku snimanja nije bilo podliva, ali je moglo da se uoči da mišić nije pukao, što je najvažnije. Posebno je bitno, jer je reč o odraznoj nozi. Došlo je do jakog spazma, grča. Da se dogodilo na nekom od prethodnih treninga uspela bi najverovatnije da se oporavi i takmiči se. Ovako je od vrste povrede bio gori tajming, momenat kada se to dogodilo – četiri dana pred polazak na takmičenje, na poslednjem bitnom treningu. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i uskoro će početi da trenira. Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna – kaže dr Jovan Đurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba