Međunarodni olimpijski komitet (MOK)saopštio je danas da ne priznaje Viktora Lukašenka, sina beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, za novog predsednika Olimpijskog komiteta te zemlje, što znači da Belorusija neće moći da se takmiči na Olimpijskim igrama u Tokiju koje treba da budu održane ovog leta.

Komentari (4)

prellee

08.03.2021. 21:38

Šta radi politika sa Zapada. I sport su uvezali u političke igre. Samo stavaraju haos u Bjelorusiji i neprijatelje sistema, samo da nametnu svoju volju, lidere koji će voditi interes Zapadnih zemalja a ne Bjelorusa. Sport postao oružje u funkcija smjene vlasti. Žalosna uloga MOK.

Vasa

08.03.2021. 22:17

Срамота, ко то себи даје за право да забрањује некоме да се такмичи под својом заставом и прославља победу уз своју химну? Батина увек има два краја.

Lola

09.03.2021. 23:06

Eto razloga da se i OI ukinu, izgubili su svrhu postojanja. Pa valjda za sport, muziku...umetnost, ne treba da postoje granice. Pa samo da podsetim: kada su se u starom veku u Grckoj odrzavale ove olim. igre, ratovi bi prestajali, a bili bi nastavljeni tek nakon zavrsetka olimp. igara. Olimpijske igre su bile period i simbol mira. A sta ovi danas rade?!...