VATERPOLISTI RADNIČKOG BEZ LIGE ŠAMPIONA: Kragujevčani poraženi od Breše

S. K.

15. 11. 2020. u 18:05

STALI su na poslednjem stepeniku. Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona.

ВАТЕРПОЛИСТИ РАДНИЧКОГ БЕЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА:  Крагујевчани поражени од Бреше

Foto: VK Radnički

Kragujevčani su u finalu kvalifikacione grupe B u Budimpešti izgubili od Breše sa 13:9 (5:2, 3:1, 1:3, 3:4). Filip Janković i drugovi sele se u Evropakup.

Favorizovani Italijani, koji po mnogima imaju tim kadar da osvoji Ligu šampiona, su na startu nametnuli svoj ritam i ekspersno za pet minuta golovima Rencuta 2, Lazić i Vlahopolusa poveli sa 4:0. Kragujevčani su uspeli da smanje na 2:4, ali je Di Soma u poslednjoj sekundi prve četvrtine vratio mirnoću svom timu - 2:5.

Na početku druge četvrtine Aleksa Ukropina je zaradio isključenje sa pravom zamene, ali to nije omelo Kragujevčane da sve učine kako bi uhvatili priključak. Na žalost uspeli su samo par puta da se primaknu na minus 3 (3:6, 6:9). Jednostavno, nisu imali ni snagu, ni kvalitet za preokret.

PROŠLA I ORTIĐA

VELIKO iznenađenja na turniru u Sirakuzi napravila je domaća Ortiđa koja je u finalu grupe A savladala zagrebačku Mladost sa 9:8.

Sastavi grupa - A: Olimpijakos, Pro Reko, Jug, Špandau, Marsej, Ortiđa. B: Ferencvaroš, Barseloneta, Hanover, Jadran HN, Dinamo Tbilisi, Breša.

Šumadinci su, ipak, pokazali da vreme radi za njih, jer su u Budimpešti savladali ruski Sintez (16:14) i špansku Terasu (13:8), dok su remizirali sa francuskim Turkoanom (7:7) i domaćim OSC - 9:9.

Bazen u Budimpešti. Igrano bez publike. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Kun (Mađarska). Igrač više: Radnički 18 (5) , Breša 11 (3). Peterci: Radnički 2 (2), Breša 2 (2).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 2, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1 (1), Radulović 3 (1), Todorovski.

BREŠA: De Lungo, Dolče 1, Preskuti 2 (1), Lazić 1, Balzarini, Nikolaidis 1, Rencuto 2, Kanelja 1, Alesijani, Vlahopulos 2, Di Soma 3 (1), Đito, Rosi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)