PLIVAČI PO UZORU NA NBA I JU-ES OPEN: "Mehur" u Budimpešti

S. K.

21. 09. 2020. u 10:00

"MEHUR" je sve "popularniji" u svetskom sportu.

ПЛИВАЧИ ПО УЗОРУ НА НБА И ЈУ-ЕС ОПЕН: Мехур у Будимпешти

FOTO: M. Vukadinović

Posle NBA lige i Ju-Es opena i Međunarodna plivačka liga održaće se po istom principu od 17. oktobra do 22. novembra u budimpeštanskoj Dunav areni. Učesnik šest mitinga biće i naš Velimir Stjepanović, koji i ove godine brani boje američkog tima DC Trajdenta iz Vašingtona. Za ulazak u finale, koje je planirano za sredinu decembra, boriće se deset ekipa.

- Sjajno je što ću biti deo spektakla. Ne samo zbog trka, već i zbog mogućnosti da treniram sa najboljim svetskim plivačima. Biće interesantno, jer ćemo svi biti na jednom mestu - ističe Stjepanović.

Bilo je više opcija gde će se održati liga. Na kraju je izbor pao na Budimpeštu, gde će svi plivači biti smešteni u istom hotelu i moći će samo da idu do bazena.

- Dobili smo protokol na pet strana. Podsećaće na "mehur" kao u NBA ligi ili Ju-Es openu. Pre dolaska u Mađarsku moraćemo da uradimo dva PCR testa, a testiraće nas i tamo. Tek kada stignu negativni nalazi, možete da idete u bazen. Obroke će nam donositi u sobe, moći ćemo da treniramo samo sa svojom ekipom, bićemo potpuno izolovani. Živećemo na relaciji bazen - hotel - priča Stjepanović.

STIŽE I HIGL

SA Velimirom Stjepanovićem biće i njegov trener Sebastijan Higl.

- Lakše je kada smo zajedno. Za sada ne znam da li će Sebastijan biti sve vreme uz mene. Ovo će nam koristiti i za narednu, nadam se, olimpijsku godinu - kaže sjajni plivač.

Deset klubova takmičiće se u 25-metarskom bazenu. Nadmetaće se svetske zvezde, između ostalih: Katinka Hosu, Kaleb Dresler, Sara Sjestrom, Kristof Milak, Čad le Klos, Floran Manadu, Ranoni Kromomiđo, Federika Pelegrini, Vladimir Morozov, Deija Seto, Olivija Smoliga... Inače, ISL je osnovana prošle godine i iza nje je stao ruski milijarder Konstantin Grigorišin.

- Svi smo se prošle godine uverili da je liga pun pogodak, jer nije bila spektakularna samo za plivače, već i za publiku. Lane smo išli iz mesta u mesto, ovo ćemo biti primorani da živimo u karantinu. Ali, najvažnije je da se takmičim i da moja ekipa, koja nije tako jaka kao ostale, izbori makar drugu fazu. Planiram da plivam 100, 200, 400 slobodno i 200 m delfin. Biće to i dobra priprema za narednu sezonu - zadovoljan je Stjepanović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!