NAJVEĆI CIRKUSKI KARAVAN SE SELI NA DRUGO MESTO: Kina želi i drugu trku Formule 1

Novosti online

11. 04. 2024. u 08:20

Kalendar Formule 1 je poslednjih godina značajno porastao, kandidata za trke je sve više, a broj trkačkih vikenda dostigao je rekordne 24 ove sezone. Posle trke za Veliku nagradu Japana na stazi Suzuka, karavan Formule 1 se seli u Kinu.

НАЈВЕЋИ ЦИРКУСКИ КАРАВАН СЕ СЕЛИ НА ДРУГО МЕСТО: Кина жели и другу трку Формуле 1

FOTO: Tanjug/AP

Na stazi pokraj Šangaja nije se vozila trka Formule 1 od 2019. godine, a sada bi moglo da se desi da najmnogoljudnija zemlja na svetu dobije i dve trke u kalendaru. 

U planu je da se izgradi staza na 1.200 kilometara jugozapadno od Šangaja.

U Aziji postoji još jedan kandidat – Južna Koreja, koja želi da se vrati u kalendar Formule 1. Domaćin takmičenja biće Inčeon, satelitski grad prestonice Seula.

Кореја је већ прихватила четири трке између 2010. и 2013. године, с тим да је Фернандо Алонсо победио у првој трци, а Себастијан Фетел у наредне три.

FOTO: Tanjug/AP

Gradonačelnik Inčeona rekao je da predstoje "ozbiljni pregovori“ sa Formulom jedan, ističući odličnu saobraćajnu infrastrukturu grada, kao i mnoge luksuzne hotele u gradu.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)