PROŠLA TRKA? SAMO "ŠTUCANJE!" Najbolji vozač Formile 1 o novom podvigu

S. Rajić

07. 04. 2024. u 15:02

OSVETA „samuraja“ Maksa. Ferštapen je još jednom potvrdio dominiciju koju je uspostavio u proteklom periodu Formule 1, novom suverenom pobedom (57. u karijeri) u četvrtoj trci ovogodišnjeg šampionata na VN Japana.

ПРОШЛА ТРКА? САМО ШТУЦАЊЕ! Најбољи возач Формиле 1 о новом подвигу

FOTO: Tanjug/AP

Bez tehničkih problema sa bolidom, koji ga je zaustavio u Australiji pre dve sedmice, Holanđanin je „ispario“ na početku i praktično bio nedodirljiv za ostatak karavana. Čak i za timskog kolegu iz Red Bula Serhija Pereza, koji je upotpunio dvostruko slavlje „bikova“ drugim mestom. Podijum je kompletirao as Ferarija Karlos Sainc, čime je nastavio impresivan niz rezultata ove godine. „Najbrži cirkus na svetu“ ponovo će upaliti motore kroz dve sedmice na VN Kine.

Čak ni incident u uvodom krugu između Albona i Rikarda, koji je istakao crvene zastave nije uneo previše uzbuđenja makar kada bilo reči o pobedniku. Pauza od pola časa najviše je trajala kako bi se barijere dovele u optimalno stanje, pošto su vozači na sreću prošli bez povreda.

Od restarta pa nadalje bila je to trka Ferštapena sa samim sobom i štopericom, a u tome je trostruki prvak pokazao da je bez premca.

- Bilo je priajtno biti na stazi. Kritičan je bio start da ostanem na prvoj poziciji. Bolid je bivao sve bolji kako je trka napredovala, svaki pit stop mog tima je bio odličan, kao i strategija. Mislim da bolje nije ni moglo da prođe – pohvalio je sve Ferštapen.

Red Bul ovoga puta nije omanuo u pripremi bolida, te se otkazivanje kočnice u Australiji pokazao kao izolovani incident.

- Prošla trka je samo „štucanje“. Drago mi je što sam odgovorio na ovaj način sa pobedom, pred sjajnim navijačima i domaćom trkom za našeg dobavljača motora Honde – sa osmehom je naglasio Maks.

Kroz dve sedmice, posle petogodišnjeg odustva F1 se vraća u Kinu, sa drugačijim formatom trkčakom vikenda sprint vikednom (sprint trka i kvalifikacije u subotu, glavna trka u nedelju).

- Nismo dugo bili tamo, biće naporan raspored, kao i uvek kada je imamo sprint trku u subotu. Imaće manje vremena da se adaptiramo na uslove, samo jedan slobodan trening, očekujem da bude intresatnije – konstatovao je Ferštapen.

Vozači

1. Ferštapen 77

2. Peraz 64

3. Lekler 59

Timovi

1. Red Bul 141

2. Ferari 120

3. Meklaren 69

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije