BEZ MILOSTI! Rusija uhapsila olimpijskog šampiona

Novosti online

31. 03. 2024. u 18:12

Kada je pre pet dana razgovarao sa kolegijumom državnog tužilaštva, a povodom terorističkog napada u Moskvi, kada je u tržnom centru "Krokus siti hol" ubijeno 144 ljudi, predsednik Rusije Vladimir Putin je u nastavku tog sastanka zatražio da se bude još efikasniji u borbi sa korupcijom. I, jedno veliko ime je danas završilo u pritvoru.

БЕЗ МИЛОСТИ! Русија ухапсила олимпијског шампиона

Foto: Printskrin/TV Zvezda

Naime, kako prenose ruski mediji, iza rešetaka je smešten olimpijski šampion u atletici, Andrej Perlov.

Ovaj 62-godišnjak je na Olimpijskim igrama koje su 1992. održane u Barseloni osvojio zlato u brzom hodanju na 50 kilometara, dvaput je bio član reprezentacije koja je bila ekipni prvak sveta u ovoj sportskoj discplini, šest puta je bio ruski šampion...

Po završetku aktivne atletske karijere, 1996. je počeo da radi kao sportski funkcioner, a nakon što je bio zamenik rukovodioca odeljenja za fizičku kulturu i sport Novosibirske oblasti, 2016. je postao direktor Fudbalskog saveza tog regiona. 

No, izgleda da je napravio ozbiljna (ne)dela kada je od 13. maja 2020. do 25. avgusta 2022. bio generalni direktor fudbalskog kluba Novosibirsk.

Kako javlja ruska novinska agencija RIA Novosti, Andrej Perlov je uhapšen jer se sumnjiči da je izvršio krivično delo prevara dok je bio na čelu pomenutog kluba.

Ruski portal "RBC" ističe da se Perlovu stavlja na teret kršenje člana 159, stav treći, Krivičnog zakona Ruske federacije, "prevara izvršena korišćenjem službenog položaja", te da mu zbog toga preti kazna zatvora do šest godina.

Isti medij navodi, na osnovu neimenovanog izvora, da je Perlov uhapšen "zbog sumnje da je prisvojio ogromnu sumu novca dok je rukovodio Novosibirskom".

Bonus video: Obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina posle terorističkog napada u Moskvi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)