PREDSEDNIK FIA JASAN: Skandal sa Hornerom šteti F1

S. R.

02. 03. 2024. u 15:31

PREDSEDNIK Međunarodne automobilske federacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem rekao je danas da kontroverze oko direktora ekipe Red Bul Kristijana Hornera štete Formuli 1, ali da FIA neće sprovesti svoju istragu osim ako ne primi žalbu.

ПРЕДСЕДНИК ФИА ЈАСАН: Скандал са Хорнером штети Ф1

Foto AP

Austrijska kompanija Red Bul pokrenula je početkom februara istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje, ali je nezavisna komisija u sredu uveče odbacila te optužbe. Horner je u više navrata odbacio navode, a pojedini direktori ekipa Formule 1 pozvali da se istraga obavi transparentno.

On je uoči današnje trke u Bahreinu, kojom počinje nova sezona u Formuli 1, došao na stazu u pratnji supruge Geri Halivel, bivše pevačice grupe Spajs grls.

Predsednik FIA je za Fajnenšel Tajms rekao da će svaka žalba poslata službi za usklađenost biti istražena, ali da nijedna žalba nije pristigla u vezi sa Hornerovom situacijom.

- To šteti sportu. Ovo je štetno i na ljudskom nivou - rekao je Ben Sulajem i dodao da je u petak razgovarao sa Hornerom.

Posle odluke kompanije Red Bul da odbaci optužbe protiv Hornera, tokom drugog treninga u Bahreinu u četvrtak navodni dokazi koji ga okrivljuju poslati su brojnim medijima, direktorima ekipa Formule 1, Liberti mediji i FIA, sa anonimne mejl adrese.

Trostruki uzastopni šampion vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je u petak posle kvalifikacija u kojima je osvojio pol poziciju, da je Horner "potpuno posvećen ekipi, ali da je verovatno pomalo rasejan".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!