PRVO VIZA, PA NAPAD NA MEDALJU: Selektor vaterpolista Uroš Stevanović istakao da su prve tri utakmice na SP u Dohi najvažnije

S. Krstović

30. 01. 2024. u 14:24

OLIMPIJSKA viza, pa tek onda napad na medalju. To je danas podvukao selektor vaterpolista Uroš Stevanović na druženju sa medijima uoči puta za Dohu, gde će od 5. do 17. februara igrati na Svetskom prvenstvu. Kormilar "delfina" danas nije mogao da saopšti tim za Katar, jer ima bolesnih i povređenih igrača.

ПРВО ВИЗА, ПА НАПАД НА МЕДАЉУ: Селектор ватерполиста Урош Стевановић истакао да су прве три утакмице на СП у Дохи најважније

FOTO: VSS

- Nama su najvažnije utakmice u grupi C. Naša grupa jeste teška, sigurno najinteresantnija na SP. Zato je veoma bitna da od samog starta budemo najbolji. Prevashodni cilj je da izborimo olimpijsku vizu, to možemo da završimo u grupi, tako da je jasno koliko su značajne utakmica sa Japanom, Crnom Gorom i SAD - istakao je selektor Stevanović.

Kormilar "delfina" nije mogao a da ne primeti da olimpijska viza nije jedini cilj u Dohi.

- Idemo iz utakmice u utakmicu, nadam se, kao što se nadaju i ostale ekipe u grupi, da ćemo u grupi ostvariti najvažniji zadatak. Onda ćemo pričati dalje, jer ne zadovoljamo se samo tim primarnim ciljem - podvukao je Stevanović.

Mnoge selekcije su saopštile spiskove igrače, vidljivo je i da su neke promenile timove u odnosu na EP u Zagrebu...

- Osim Mađara, ostali timovi imaju minimalne promene. Imaćemo i mi promene, to je sigurno. Sačekaću dan-dva da objavim spisak, jer smo u poslednje vreme imali bolesne i povređene igrače. Istina, imaćemo minimalne promene, a koncepcija igre ostaje ista - kaže Stevanović.

Na opasku da će ove godine za kratko vreme biti održana tri takmičenja i kako dostići pik forme za Igre u Parizu Stevanović uzvraća:

- Ovi je drugo takmičenje za nas, o trećem ne mogu da govorim, jer još nismo u Parizu. Za ovu zimsku pauzu bilo je primarno SP, zato što imamo više prostora da se kvalifikujemo za OI. Nama je to primarno, čak smo na EP u nekim situacijama žrtvovali neke stvari da bismo bili najbolji na SP i izborili olimpijsku vizu - naglašava Stevanović.

Protivnike i te kako respektuju i ne pomišljaju da bilo koju selekciju potcene.

- Japan igra specifičan vaterpolo i ko uđe u njihov sistem bude u problemu. Moramo da budemo jako, jako skoncentrisani, da se držimo plana igre, bez obzira na rezultat, njihovu želju, volju. I njihov kvalitet pada u nastavku takmičenja, ali je jasno da u prvoj utakmici moramo da pobedimo.Crna Gora i SAD su trenutno kao i mi. Kvalitetom zaslužuju više, ali nisu napravili iskorak u borbi za medalju. Jedino smo mi napravile nešto više, plasmanom u polufinale na SP u Fukuoki. Sigurno je da i Crna Gora i SAD sebe vide u završnici takmičenja, tako da to ovu grupu čini zanimljivijom, ne samo za gledaoce, nego i za nas koji smo tu - smatra Stevanović.

Španija uz Mađarsku

- Najveći favoriti? Kao što sam uoči EP najavio Španiju, koja igra najkonstantnije i Mađarska, koja se vraća u punom sastavu. Ostale reprezentacije su izjednačene i svi imaju šansu i ambiciju da osvoje medalju na SP - kaže Stevanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)