"OVA NAŠA KOKOŠKA SA ZASTAVE": Crnogorka izazvala gnev nacija i šokirala region (VIDEO)

Novosti online

29. 01. 2024. u 08:06

CRNA Gora je u šoku. Jedna od najboljih tamošnjih atletičarki ovog stoleća Marija Vuković izazvala je buru u komšiluku izjavom o zastavi pod kojom se takmiči.

ОВА НАША КОКОШКА СА ЗАСТАВЕ: Црногорка изазвала гнев нација и шокирала регион (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Vukovićeva je komentarisala grb na crnogorskoj zastavi, zvanični heraldički simbol svoje države i dvoglavog orla utemeljenog na grbu Crnojevića i nekadašnje Srpske despotovine nazvala kokoškom.

Atletičarka je u emisiji na Radio-televiziji Crne Gore vozeći se automobilom dobila zadatak da nacrta maskotu Olimpijskih igara, prilikom čega je kazala:

- Ne znam kako izgleda maskota, imamo li neku pomoć prijatelja? Medved, patka, kokoška... Ova naša kokoška sa zastave, rekla je Marija Vuković.

Jedan od naslova medija u Crnoj Gori na ovu situaciju bio je:

- Marija Vuković za orao Crnojevića: “Ova naša kokoška sa zastave”, naslov je portala Antena M koji je osudio izjavu atletičarke.

Inače, na prošlim Olimpijskim igrama je Vukovićeva bila učesnica finala skoka uvis i isto je završila na devetoj poziciji, u Minhenu 2022. je osvojila evropsko srebro, što joj je najveći uspeh karijere, dok je iste godine postala i šampionka Mediteranskih igara osvojivši zlato u Oranu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije