"DELFINI" POTOPILI SVETSKOG PRVAKA: Vaterpolisti Srbije u Budimšeti savladali Mađarsku posle velikog trilera

S. K.

20. 12. 2023. u 22:09

Potopljen je svetski prvak. Vaterpolisti su na turniru u Budimpešti posle peteraca savladala Mađarski sa 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4 – 4:2). „Delfini“ sutra (17.30) u poslednjem kolu igraju sa Španijom.

ДЕЛФИНИ ПОТОПИЛИ СВЕТСКОГ ПРВАКА: Ватерполисти Србије у Будимшети савладали Мађарску после великог трилера

Foto: N. Paraušić

Selektor Mađarske Žolt Varga odmarao je svoje najbolje igrače, ali i Uroš Stevanović od početka turnira nije mogao da računa na petoricu povređenih asova. Zato komotno može da se kaže da je to bio duel ravnopravnih rivala.

Duel velikih rivala je bio borben, pun tempo, odličan za gledanje. Naši su krenuli silovito poveli sa 4:1, ali je domaćin uzvartio i dobio prvo poluvreme – 6:5.

U nastavku su Mađari sve vreme diktirali ritam. Vodili su sa 9:7, 12:10, ali su Srbi bili smireni, strpljivi, nije im padalo napamet da se predaju. I uspeli su u poslednjem minutu golovima braće Rašović da izjednače. Prvo je 54 sekundi pre kraja Strahinja smanjio, a potom je Viktor za dve sekunde bio brži od sirene i doneo peterce, u kojima su se naši bolje snašli.

TABELA: Španija 7, Mađarska 6, Srbija 5, Nemačka 3, Rumunija 0 bodova.

MAĐARSKA - SRBIJA 14:16 (Četvrtine: 4:3, 1:3, 2:2, 5:4 - 4:2)

BAZEN: Komjadi u Budimpešti. Gledalaca: 2.000. Igrač više: Mađarska 13 (4), Srbija 12 (4). Peterci: Mađarska 2 (2). Strelci sa penala: Vince Vigvari i Nađi za Mađarsku, a Radulović, Drašović, Strahinja Rašović i Mandić za Srbiju.

MAĐARSKA: Sakonji, Tatrai 1, Molnar 1, Pol, Vin. Vigvari 1, Nađi 3, Fekete, Burian 1, Mesaroš 1, Ven. Vigvari 3, Sehalmi, Harai 1, Gurjaš.

SRBIJA: Filipović, Mandić 3, Strahinja Rašović 3, Petar Jakšić, Radulović 1, Dimitrijević, Drašović 2, Milojević, Vico 1, Ubović, Lukić 1, Viktor Rašović 1, Mišović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)