ODVAŽNO OD PRVOG MINUTA: Podmlađena ženska rukometna reprezentacija Srbije 1. decembra startuje na SP

S. K.

29. 11. 2023. u 13:38

JEDNA nova Srbija pokušaće da se predstavi u što lepšem svetlu na 26. SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Šampionat je juče počeo utakmicama u Stavangeru i Frederikshavenu, a rukometašce se tek sutra iz Španije sele u Herning. Sanja Radosavljević i drugarice će 1. decembra na startu grupe E igrati sa domaćinom Danskom, jednim od najvećih favorita prvenstva.

ОДВАЖНО ОД ПРВОГ МИНУТА: Подмлађена женска рукометна репрезентација Србије 1. децембра стартује на СП

foto rss

Srpkinje su proteklih dana brusile igru za najveći skup, a i videle su na čemu moraju da porade posle turnira u španskom Santaderu. Naročito ih je opomenuo duel sa Japankama, u kojem su doživele težak poraz (22:38).

Naše dame su i pre puta obećale da će se boriti do poslednjeg minuta, da će dati sve od sebe i veruju da će izboriti drugu fazu. Osim sa Danskom u grupi igraju i sa Rumunkama i Čilenkama.

Gol Srbije će u odsustvo povređene Jovane Risović čuvati i 21-godišnja Kubina Moli, koja je u mlađim kategorijama igrala za Mađarsku. Devojka srpsko-mađarskog porekla je za našu reprezentaciju debitovala u Zrenjaninu, gde je u kvalifikacijama za EP branila protiv Bugarske (40:16). Nastavila je da odlično brani i selektor Uroš Bregar joj je ukazao poverenje.

- Zahvalna sam što sam posle debija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobila priliku da sa ekipom krenem na ovaj turnir u Španiji, a i da budem na spisku za šampionat sveta. Devojke su me sjajno prihvatile, zbog njih je sve lakše na terenu, a uživamo i van terena u druženju - priča za sajt RSS Kubina.

Moli stasava uz iskusnu Mariju Čolić, koja se posle pet godina vratila u nacionalni tim, a koristi joj i rad sa legendarnom golmankom naše zemlje Brankom Jovanović.

- Kada vidim Čolu i trenera Branku kako skaču sa klupe i proslavljaju svaki moj potez, presrećna sam. Svaki trening sa njima je težak, ali ja uživam. Zahvalna sam što mogu da učim od njih, saveti mi mnogo znače i one me čine boljim golmanom - ističe velika nada našeg rukometa.

Srbija je moj dom

MOLI Kubina je objasnila šta je presudilo da stane na gol Srbije:

- Prošle godine sam provela 10 dana sa reprezentacijom i odluka je bila laka. Odmah sam osetila da sam dobrodošla, sve devojke su učinile da se osećam kao deo tima i jasno mi je bilo: Srbija je moj dom!




 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)