POBEDA KOJA VODI U „TOP 16“ EVROPE : Rukometaši Vojvodine u utorak uveče nadigrali i favorizovani Silkeborg

Novosti online

25. 10. 2023. u 14:39

RUKOMETAŠI Vojvodine nastavljaju pobednički niz na oba koloseka, kako u domađem prvenstvu, i možda još bolje na međunarodnoj sceni, na kojoj su zabeležili i drugi trijumf zaredom.

ПОБЕДА КОЈА ВОДИ У „ТОП 16“ ЕВРОПЕ : Рукометаши Војводине у уторак увече надиграли и фаворизовани Силкеборг

S.B.

Šampioni Srbije su u utorak uveče u svojoj “Slanoj bari”, potopili predstavnika Danske, zemlje svetskog prvaka u meču drugog kola Lige Evrope. Izabranici trofejnog trenera Borisa Rojevića su nadigrali Bjeringbro Silkeborg 29:28 (15:16) uz fantastičnu podršku navijača punih tribina i po opštoj oceni, uknjižili istorijski uspeh.

Jer, uspeli su da stignu prednost favorizovanih Skandinavaca, čija je ekipa protkana reprezentativcima a predvodi je Rasmuns Lauge, jedan od najboljih igrača današnjice i zatim u samom finišu da stignu do prekoreta i značajnih bodova za prvo mesto u grupi.

- Naša „Slana bara“ je stvarno čudo i pobeda nad Silkeborgom je svakako jedna od najvećih u istoriji u Novom Sadu- kaže trener Rojević.- Hvala našim navijačima na sjajnoj podršci i navijanju. Bili smo skoncentrisani kada je bilo najpotrebnije a smatram da je ključ pobede, upravo vera u uspeh. Nismo se uplašili favorizovanog tima. Grizli smo kao lavovi i upisali zaista veliki trijumf.

Potvrda reči trenera ogleda se u činjenici da su njegovi izabranici kod rezultata 15:20, uspeli da uđu u seriju od 7:2, poravnaju na 22:22 i u samom finišu, zahvaljujući smirenom Ocvirku, stignu do pobede. Srpski i aktuelni šampion EHF Kupa, je u ovoj sezoni, na startu Lige Evrope pobedio Alkaloid u Skoplju i posle trijumfa nad Dancima, zauzeo poziciju lidera grupe „F“. U narednom, trećem kolu , rukometaši Vojvodine 14. novembra dočekuju špansku La Riohu, koja ima poraz od Silkeborga i remi sa Alkaloidom.

- Najvažnije je da sada ne smemo da se opustimo. Jednostavno, moramo nastaviti da gruzemo u svakom narednom duelu. Sledeći rival je španska La Rioha i u tom meču bi trebalo da potvrdimo dobru formu. Nadam se i želim da je ovo tek početak naših velikih rezultata- zaključio je Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)