ŠAMPION SRBIJE UBEDLJIV U SKOPLJU: Rukometaši Vojvodine startovali pobedom u Ligi Evrope

S.B.

18. 10. 2023. u 14:32

RUKOMETAŠI Vojvodine su trijumfom počeli ovogodišnje putešestvije Starim kontinentom.

ШАМПИОН СРБИЈЕ УБЕДЉИВ У СКОПЉУ: Рукометаши Војводине стартовали победом у Лиги Европе

S.B.

 U utorak uveče u Skoplju, šampion Srbije i aktuelni osvajač Kupa EHF-a nadigrao je, u prvom meču „F“ grupe Lige Evrope, viceprvaka Makedonije Alkaloid 31: 26 (15:13).

Izabranici trofejnog trenera Borisa Rojevića načinili su tako značajan korak na putu do željene, druge pozicije na tabeli, koja ih vodi u evropskih „Top 16“.

- Mnogo smo zadovoljni igrom i rezultatom, jer je svaka pobeda u Ligi Evrope, drugorangiranom evropskom klupskom takmičenju, za nas ogromna - kaže Rojević. - Cilj nam je da izborimo drugu poziciju u grupi, s obzirom na to da je mesto lidera „rezervisano“ za Bjeringbro Silkeborg, predstavnika Danske, svetskog prvaka, koji u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca. Oni su u prvom kolu nadigrali špansku La Rijohu 34:25.

Danski Silkeborg gostuje Novosađanima već u drugom kolu „F“ grupe, u utorak, 24. oktobra na Slanoj bari.

- Pobeda u Skoplju nam garantuje treće mesto pa ćemo se za poziciju koja vodi u „Top 16“, boriti sa predstavnikom Španije. Naravno, i ne pomišljamo na predaju u odmeravanju sa Silkeborgom. Pred našim navijačima, na našoj Slanoj bari, daćemo sve od sebe i možda se poklope neke stvari, kao, recimo, njihov loš dan i dodatni motiv mojih igrača - kaže Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)