U SLAVU SPORTA I REKREACIJE : Danas održan 31. Novosadski maraton uz 856 učesnika

Novosti online

08. 10. 2023. u 17:38

OVOGODIŠNjI, 31. po redu Novosadski maraton, manifestciju u kojoj pored vrhunskih sportista učestvuje i veliki broj rekreativaca i onih koji će tek da se opredele za neku od sportskih disciplina, obeležio je Rustam Fahretdinov, Tatarin iz Sanktpeterburga, koji odnedavno živi u Novom Sadu.

У СЛАВУ СПОРТА И РЕКРЕАЦИЈЕ : Данас одржан 31. Новосадски маратон уз 856 учесника

S.B.

Fahretdinov je pobednik glavne trke od 42,195 kilometara, festivala dugoprugaša na kom je danas učestvovalo 856 takmičara iz 20 zemalja.Stazu novosadskim ulicama, pretrčao je za tri časa, tri minuta i 42 sekunde, ispred drugoplasiranog Marka Božića iz Pančeva, pripadnika Vojske Srbije i trećeplasiranog, maratonca iz Mađarske, Nađi Čaba Leventea.

- Nije bilo lako, pre svega zbog vremenskih uslova, veoma toplih za ovo doba godine- kaže Fahretdinov.- Staza je, kao i organizacija takmičenja bila odlična, veoma brza, jer je ravna i bez uspona, ali, kažem, toplo vreme je usporilo trku. Uhvatio sam ritam od trećeg- četvrtog kilometra i držao ga do kraja. Inače sam iz Sankpeterburga, imam 48 godina, živim već nekoliko meseci u Novom Sadu, aktivno se bavim realnim aikidom a trčanjem poslednjih 10 godina.

U trci dama na 25 kilometara pobedila je Mirjana Mikalački iz Kikinde, ispred Ruskinje Darije Bjurkove i Austrijanke, Katarine Vujović. U štafetnom maratonu, najbolji su bili pripadnici Žandarmerije.

- Sportski, atletski dan u centru Novog Sada obeležio je i veliki broj predškolaca i školaraca, koji su se takmičili na trkama primerenim njihovom uzrastu u okviru pešačke zone. Na svakom delu odisao je sportski duh, a najzanimljivije, mnogima, pored glavne trke bilo je takmičenje puzećih beba na 4,2 metra i tradicionalna trka kornjača, koja je inače maskota Novosadskog maratona- kaže Danijela Ignjatić, koordinatorka manifestacije.

Direktor Novosadskog maratona, Dimitrije Dolga, naglasio je da su sve javne komunalne gradske služne i preduzeća, kao i svi učesnici, doprineli da ovogodišnja manifestacija protekne  besprekorno u dobroj organizaciji.
-Imamo podršku koja veoma mnogo znači i zahvalni smo na tome, s obzirom na činjenicu da iz godine u godinu pristiže sve više takmičara sa raznih strana sveta. Ono što je još značajno je činjenica da se i veliki broj naših sugrađana uključuje u trku a najposvećeniji su rekreativci koji dođu da istrče svoju normu na trkama zadovoljstva i sa kraćom kilometražom. Najvažnije je da je sve dobro prošlo i da je u svemu učestvovao i veliki broj mališana, predškolaca i učenika osnovnih škola, koji su doprineli masovnosti čitave smotre sporta, atletike i dugoprugaša- rekao je Dolga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)