VRATILA SE MARIJA ČOLIĆ: Legendarka golmanka odlučila da pomogne rukometašicama u kvalifikacijama za EP

Novosti online

03. 10. 2023. u 12:56

MARIJA Čolić, legendarna golmanka, koja se pre par godina orpostila od reprezentacije, odlučila je da prihvati molbu selektora rukometašica Uroša Bregara i pomogne mladim devojkama na startu kvalifikacija za EP iduće godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Srpkinje 11. oktobra u Zrenjaninu dočekuju Bugarsku, a 15. gostuju Turskoj.

ВРАТИЛА СЕ МАРИЈА ЧОЛИЋ: Легендарка голманка одлучила да помогне рукометашицама у квалификацијама за ЕП

FOTO: N. Paraušić

- Zbog velikih problema na poziciji golmana, Graovac je prestala da igra, a Risović i Đurašinović su povređene, odlučili smo da pozovemo Mariju Čolić da nam pomogne u predstojećim utakmicama. Daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo. U Zrenjaninu smo uvek imali odlične uslove za rad, prelepu atmosferu na utkamicama i nadam se da će tako biti i ovog puta - objasnio je selektor Srbije Uroš Bregar.

Selektor Uroš Bregar, svestan je da tranzicija koja je pred reprezentacijom Srbije neće biti ni malo laka, ali zbog toga okupljanje u okviru EHF nedelje nacionalnih timova služi i kao prilika da pod njegovim vođstvom trenira i ženski razvojni seniorski tim.

- Očekuje nas novi krug kvalifikacija. Radujem se da ćemo početi pripreme od sedmog oktobra i tako imati dva dana više za pripreme. Reprezentacija će biti dosta promenjena u odnosu na prethodni period. Pred nama su dve utakmice kvalifikacija protiv Bugarske u Zrenjaninu i Turske u Ankari. Veliki izazov će biti utakmica u Turskoj, ali se svakako nadam pobedama - naglasio je Bregar.

Na spisku su: Marija Čolić, Jovana Vasiljković, Marija Simić, Moli Kubina (golmani), Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Tamara Kocić (leva krila), Edita Nuković, Jovana Milojević, Katarina Bojičić (pivoti), Nataša Lovrić, Dunja Radević (desna krila), Dunja Tabak, Teodora Majkić, Tamara Mandić, Emilija Lazić, Jovana Jovović, Aleksandara Vukajlović, Marija Laništanin, Anđela Janjušević (bekovi).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori