BAŠ SMO GREŠILE: Odbojkašice zadovoljne što su i pored slabije partije savladale Češku u kvalifikacijama za Pariz 2024

S. K.

20. 09. 2023. u 15:31

JOŠ jedan korak bliže su Parizu, a i obradovale su svog selektora Đovanija Gvidetija na njegov 51. rođendan. Odbojkašice su u Ningbou ostvarile i četvrtu pobedu na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre 2024, pošto su uspele da umire neugodnu Češku - 3:1 (25:20, 25:22, 30:32, 25:20). Maja Ognjenović i drugarice se sutra odmaraju, a u petak (4.00) igraju sa nepredvidivom Dominkankskom Republikom, koja je ih nedavno u Ligi nacija savladala sa 3:2 i sprečila da odu na završni turnir.

БАШ СМО ГРЕШИЛЕ: Одбојкашице задовољне што су и поред слабије партије савладале Чешку у квалификацијама за Париз 2024

FOTO: FIVB

- Izuzetno vredna pobeda, jer smo igrali protiv tima koji se bori sve vreme. Nije bila naša najbolja partija, mučili smo se u svim segmentima igre. Ostaje nam da se spremimo dobro za Dominikansku Republiku - istakao je za sajt OSS selektor Đovani Gvideti.

Kao i na EP, Čehinje su ponovo pokazale da su "tvrd orah" za Srpkinje. Upornom, borbenom igrom pružile su žestok otpor svetskim prvakinjama, koje su samo na momente ličile na setu. Zato se zlatnim devojkama desio treći set, u kojem su i pored grešaka vodile sa 23:21. Međutim, Čehinje su uspele da poremete igru naših devojaka i da iskoriste pet set-loptu, uz spasene tri, za 1:2.

- Videlo se da smo dosta oscilirale. Prva dva seta smo dobile rutinski, u trećem je bilo dosta uspona i padova. Bilo je i spornih lopti, možda bismo i ranije završilo. Ali najbitnije je da pobedite i kada igrate loše - naglasila je Teodora Pušić.

Zato su u četvrtom činu dobile "po prstima", naše su posle nesigurnog početka (3:5) preokrenule na 15:8. Ipak, Čehinje se nisu predavale, a zlatne devojke su odahnule kada je Maja Aleksić stavila tačku na meč.

- Dosta smo grešile, najviše na servisu, ne znam zašto se to desilo. Ali najvažnije je da smo uspele da se izborimo i pobedimo. Dan pauze iskoristićemo da se pripremimo za naredne mečeve koji nas očekuju - primetila je Sara Lozo.

DVORANA u Ningbou. Gledalaca: 1.650. Sudije: Kang (J. Koreja) i Gerotodoros (Grčka).

SRBIJA: Buša 12, Lazović 3, Popović, Jakšić, Mirković 1, Uzelac, Ognjenović 1, Pušić (libero), Bjelica, Aleksić 16, Stevanović 9, Jegdić (libero), Bošković 31, Lozo 11. Poeni - napad: 67, blok: 12, servis: 5, greške rivala: 21 (10 iz servisa).

ČEŠKA: Hodonova 13, Pavlova, Bukovska 4, Kulisani 8, Digrinova (libero), Valkova 1, Dostalova (libero), Kniflova 8, Kolarova (libero), Mlejnikova 14, Pelikanova 1, Orvosova 15, Brancuska 1, Havlekova. Poeni - napad: 44, blok: 11, servis: 10, greške rivala: 29 (21 iz servisa).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)