VOGEL DONEO ČETVRTU KRUNU: Kako su vaterpolisti Mađarske osvojili Svetsko prvenstvo u Fukuoki

Novosti online

29. 07. 2023. u 17:36

SOMA Vogel je junak Mađarske. Sjajni golman naših severenih komšija je u veoma uzbudljivom finalu 20. SP u Fukuoki u penal seriji odbranio čak četiri petaraca i najzaslužniji je što je njegova selekcija četvrti put postala prvak sveta. Najtrofejnija svetska reprezentacija je posle peteraca savladala odličnu Grčku sa 14:13 (4:2, 1:2, 2:3, 3:3 - 4:3). Heleni su tako u svom prvom finalu morali da se teše srebrnom medaljom.

ВОГЕЛ ДОНЕО ЧЕТВРТУ КРУНУ: Како су ватерполисти Мађарске освојили Светско првенство у Фукуоки

Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Puleni Žolt Varge krenuli su silovito i posle prve četvrtine vodili su sa 4:2. Međutim, uporni Grci se nisu predavali i polako su smanjivali prednost rivala da bi u trećoj četvrtini izjednačili. U poslednjoj četvrtini ekipe su bile egal, pa su peterci odlučivali o novom šampionu sveta.

A penal serija je bila uzbudljiva. Prve šuteve Deneša Varge i Funtulisa odbranili su Zervedas i Vogel. Ipak, Vogel je zaustavio još dva šuta i doneo meč lopte, koji nisu iskrostili Janšik i Fekete, tako da je prvi krug završen 2:2. U drugom krugu Deneš Varga i Vamoš su bili neumoljivi, a Papanastijua je "pročitao" Vogel i doneo veliko slavlje Mađarima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)