LEGENDA ZA POŠTOVANJE: U Vaterpolo savezu Srbije na komemorativnoj sednici se oprostili od čuvenog Dragana Solomuna

Novosti online

18. 07. 2023. u 19:27

U Kući vaterpola u Beogradu je održana komemorativna sednica povodom smrti Dragana Solomuna Soleta koji je u 74. godini preminuo u noći između nedelje i ponedeljka. Kremacija legende trofejnog sporta je u sredu, 19. jula na Novom groblju u Beogradu, u 12 časova.

ЛЕГЕНДА ЗА ПОШТОВАЊЕ: У Ватерполо савезу Србије на комеморативној седници се опростили од чувеног Драгана Соломуна

fejsbuk vaterpolo savez srbije

        Predsednik saveza Viktor Jelenić koji je Solomuna upoznao kao igrač Crvene zvezde je rekao: -Bio je igrač, trener, sportski radnik ali je pre svega bio čovek za poštovanje. Omiljen , ne samo u svetu vaterpola. Imao je širok krug prijatelja i raznih oblasti života, otvarao je vrata tamo gde drugi nisu mogli. I činio je to na svoj način. Sa poštovanjem a opet neposredno, lako je pridobijao ljude na svoju stranu. Sole je jedan od sinonima Crvene zvezde. U vreme kada je klub ispadao iz lige pa se odmah vraćao predstavljao je njegov oslonac. Imao je ponude ali mu nije padalo da napusti Tašmajdan. Ko zna da je otišao tada u jači klub sigurno bi bio u reprezentaciji ili bar blizu nje. Kada je završio karijeru posvetio se građenju kluba, borio se da zvezda postane sredina koju će svi da respektuje. Konačno, posle raspada Jugoslavije bio je u prilici da dva puta uživa u šampionskim počastima. Bio sam tada u klubu i znam koliko se radovao. Samo je on prošao put od druge lige do prvaka države. I u vreme sankcija bio je uz klub. Kasnije, 1997. prešao je u Vaterpolo savez Jugoslavije kao generalni sekretar. Predsednici su u njemu imali pouzdanog saradnika, selekori snažnu podrški a mi igrači velikog navijača koji je u kriznim momentima šalom uspevao da popravi atmosferu. Lično u njemu sam i kao igrač i kao funkcioner imao ogromnu, iskrenu, prijateljsku podršku. Imao je divnu porodicu, ponosio se decom i unucima, smatrajući da je tome malo i on doprineo pored supruge Vesele. Voleo je društvo, imao je kafanu, obožavao je splav na Savi, ostavio je bez broj prijatelja koji danas tužni i ponosni obeležavaju sećanje na njega. Sole je imao bogat i uspešan život, njegov odlazak je ogroman gubitak za sve nas. Neka mu je večna slava i hvala.

Biranim rečima, podsećanjem na zajedničke uspomene od Solomuna se oprostio i nekadašmji reprezentativac Dragan Jovanović.

- Kada je Sole išao sa nama znali smo da nemamo šta da brinemo. Apsolutno pozitivan, šalom je znao da olakša teške situacije. Ne znam koliko me je ljudi zvalo u poslednja dva dana, od kada se čulo da ga više nema. Bilo je sposobnih radnika i pre njega, bilo je sposobnih radnika i posle njega ali malo ko je imao takvu harizmu, malo ko je bio omiljen kao on. Jednostavno nema nikoga ko nije voleo Soleta.

Dejan Stevović, novinar i PR saveza, je podsetio na sportsku biografiju Deagana Solomuna. U mlađim danima se bavio rukometom i stonim tenisom da bi po dolasku u Beograd počeo je da igra vaterpolo za Crvenu zvezdu. Tu je bio 15 godina, kasnije je obavljao sve funkcije u klubu. Kao direktor doživeo je da Zvezda osvoji prve dve titule u istoriji. Od 1997. je bio u savezu kao generalni sekretar, od 2007. kao izvršni direktor i zatim savetnik do odlaska u penziju 2015.

Potom je pušten video snimak koji je prikazao Solomuna u čamcu,na Savi koju je najviše voleo.     

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave