POBEDILI DRUŽENJE I FER-PLEJ: U Adi održana završna smotra 13. Sportske olimpijade radnika Vojvodine

S. Bajić

13. 07. 2023. u 17:21

TRADICIJA radničkog sporta, duža od pola veka, je sačuvana. Na 13. Sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine, završnoj smotri u Adi, nastupilo je više od 2.000 učesnika, predstavnika korporacijskog sporta iz sedam regiona, koji su se takmičili u 19 muških i 10 disciplina za dame. Najuspešniji u rukometu su Vršac, Sombor i Ada, u bič-voleju Subotica i Žabalj, u pikadu, Bečej, Ruma i Srbobran, u stonom tenisu, Kikinda...

ПОБЕДИЛИ ДРУЖЕЊЕ И ФЕР-ПЛЕЈ: У Ади одржана завршна смотра 13. Спортске олимпијаде радника Војводине

Pres služba grada

Ocene organizatora, Saveza sporta za sve Vojvodine, koji je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Ada, sjajnom manifestacijom izašao u susret potrebama radničkog sportskog organizovanja, su da je pobedilo druženje i fer-plej. Tako je završen četvorogodišnji ciklus SORV, koji podrazumeva niz kvalifikacionih takmičenja i kupova u svim vojvođanskim mestima, a novi ciklus, za narednu, 14. smotru, koja će biti održana 2027. godine u Somboru, startuje već na jesen u svih sedam regiona.

- Razmena čestitki i komplimenata učesnika, domaćina, službenih lica, publike i organizatora, dovoljno govori da je opšti utisak da su svi zadovoljni manifestacijom na kojoj su dali sve od sebe za najviše ocene - kaže profesorka dr Milena Mikalački, predsednica Saveza sporta za sve Vojvodine. - Naravno, najvažnije je bilo druženje, fer-plej i masovnost za popularizaciju rekreativnog bavljenja fizičkom kulturom. Naš Savez kroz višedecenijski rad u oblasti sporta za sve, organizuje različite programe rekreativnog vežbanja za sve kategorije stanovništva sa svojih 70 članica širom Vojvodine. Tako je SORV sa tradicijom od 52 godine postala pokrajinski brend dobro organizovan i masovan, tokom decenija unazad, i okupio više od milion radnika sportista.

Po rečima profesorke dr Mikalački, za još veće domete u zajedničkoj misiji, neophodno je uključiti širu društvenu zajednicu, od sportskih saveza i udruženja, mesnih zajednica, lokalnih samouprava i poslodavaca.

- Potrebno je ukazati na značaj radničkog-kompanijskog sporta, u kom će oni biti naši partneri u poboljšanju radnih sposobnosti svojih zaposlenih i uvideti benefite kako za radnike tako i za svoje poslovanje. Postizanje dobrih rezultata je motiv takmičara, ali je jedanko važno raspoloženje i uživanje u takmičenju, timskom duhu i zajedništvu, jer se sve to sa sportskih borilišta prenosi na svakodnevni život - zaključuje profesorka dr Mikalački.

Za četiri godine u Somboru

NAREDNA, 14. po redu SORV, po odluci Olimpijskog komiteta, biće održana u Somboru, 2027. Antonija Nađ Kosanović, proslavljena olimpijka, dvostruka evropska šampionka i pobednica Svetskog kupa u kajaku, članica Gradskog veća Sombora, naglasila je da je želja vratiti duh radničkog olimpizma tom gradu.

- Time bismo upotpunili sadržaje koje naš grad može da ponudi, ali i animirali sugrađane da se što više njih bavi sportom. Imamo preduslove, jer je stanje naših objekata zadovoljavajuće, pa ćemo postojeće renovirati i nastojati da nedostajuće sagradimo za vreme četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa - rekla je Antonija, višestruka državna prvakinja, kojoj je po tradiciji, predsednik Opštine Ada, Zoltan Bilicki, na kraju 13. SORV predao olimpijsku zastavu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)