VELIKA POBEDA ZA SRBIJU: Igor Kolaković ističe da je najvažnije da su savladali Kubu, koja je direktan rival na rang-listi

Novosti online

07. 07. 2023. u 12:43

VELIKI kamen sa srca pao je odbojkašima Srbije. "Orlovi" su na turniru Lige nacija u američkom Anhajmu u meču punom preokreta savladali neugodne Kubance sa 3:2 (19:25, 25:23, 25:21, 22:25, 15:11). Izabranici Igora Kolaković večeras (22.30) igraju sa Francuskom, a sutra (22.30) se sastaju sa Bugarskom.

ВЕЛИКА ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ: Игор Колаковић истиче да је најважније да су савладали Кубу, која је директан ривал на ранг-листи

Foto OSS

- Najvažnije je da smo pobedili. Opet nam se desilo, kao protiv Argentine, da u četvrtom setu povedemo sa 9:3 i dopustimo rivalu da nas stigne i sami sebe dovedemo u problem. Ipak, ma koliko mi želeli da se desi preko noći, potrebno je vreme, jer je ekipa relativno nova, a mi smo Ligu počeli bez ijedne utakmice. Koliko god želeli da sve bude perfektno, potrebno je vreme. Tu smo zajedno da sve istrpimo, jer znamo kuda idemo. Ipak, nadam se da se greške neće ponavljati - ističe za sajt OSS primač Marko Ivović.

Protiv Kubanaca gledali smo promenljivu igru "orlova". U prvom setu su "pirati sa Kariba" servisima i blokom oduvali naše. Srbi su došli do daha u drugom setu, kada su na servis Luburića 10:11 pretvorili u 15:11. Vodili su i sa 24:19, ali su tek petu set loptu pretvorili u 1:1. Srbi su nadigrali Kubance u trećem setu, a u četvrtom su kod 9:3 stali i dozvolili protivniku da se vrati u meč. U taj-brejku ni 9:4 nije donelo mirnoću, jer su Kubanci uspeli da se primaknu na 12:11. Srećom serijom 3:0 Srbi su stavili tačku na meč.

- Kuba je nepredvidiv protivnik i igra na mahove. Nismo odigrali dobro, u prvom setu nismo bili sigurni na elementu prijema, nismo blistali ni u drugom. Dobro smo igrali u trećem setu, mogli smo da završimo sve u četvrtom činu. Prerano smo počeli o pobedi da razmišljamo, jer mislim da je Kuba stala, ali smo čekali da se preda i vratili smo je u život i zakomplikovali situaciju na teren. Ovo je veliko iskustvo za sve nas, velika je stvar što smo iz meča izašli kao pobednici. Bitno je što smo savladali i direktnog rivala na svetskoj rang-listi - naglašava Kolaković.

Kormilar Srbije je pružio šansu i kapitenu Kovačeviću...

- Uroš je odigrao dva seta više na želju i volju. Važno je bilo da ga uključimo u sistem, ali još nije spreman za igru u napadu. Ekipi je doneo sigurnost na prijemu. Dovoljno smo izvukli iz njega, dok ćemo dobro proceniti kada Podraščanina da bacimo u vatru - kaže Kolaković.

Krsmanović: Moglo je i ubedljivije

BLOKER Petar Krsmanović žali što nisu osvojili sva tri boda:

- Veoma važna pobeda za nas. Mogli smo i ubedljivije da slavimo, ali u četvrtom setu je, kao protiv Argentine, došlo do pada iako smo poveli sa 9:3. To moramo da prevaziđemo, da idemo napred i da se fokusiramo na te momente. Nadam se da ćemo igrati sa još više energije.

Todorović: Jako težak duel

TEHNIČAR Vuk Todorović priznaje je da je najvažnije da su pobedili:

- Jako težak meč, jako bitna pobeda. Kuba može da dobije svaku ekipu na svetu, ali i da odigra vrlo loše. Oni su u prvom setu dobri servirali, poveli sa 1:0, ali smo mi uspeli da preokrenemo na 2:1. Nije smelo da nam se dogodi što smo ispustili 9:3 u četvrtom setu. Ipak, na kraju smo pobedili i samo se to gleda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona