ARGENTINCI UKROTILI "ORLOVE": Odbojkaši na startu turnira Lige nacija u Anahajmu izgubili od "gaučosa"

S. K.

04. 07. 2023. u 23:48

ARGENTINCI polako postaju nerešiva enigma za naše odbojkaše. „Orlovi“ su na startu turnira Lige nacija u Anahajmu izgubili od nadahnutih „gaučosa“ – 1:3 (25:19, 16:25, 19:25,18:25) i umanjili šanse da zaigraju na završnom turniru u Gdanjsku. Srbi zbog vremenske razlike u petak igraju sa Kubom (02.00 po našem vremenu) i Francuskom (22.30).

АРГЕНТИНЦИ УКРОТИЛИ ОРЛОВЕ: Одбојкаши на старту турнира Лиге нација у Анахајму изгубили од гаучоса

Foto Profimedia

Srbi odlično počeli, poveli sa 1:0 u setovima, ali su Argentinci od drugog čina zahvaljujući granitnim blokom, sjajnim servisom i napadom preuzeli konce igre u svojim rukama i na kraju čak efektno priveli meč kraju.

Prvi čin bio je u znaku „orlova“. Posle početne klackalice naši su kod 11:13 na servis raspoloženog Nedeljkovića serijom 4:0 preokrenuli rezultat u svoju korist – 15:13. Od tog trenutka Srbi su kontrolisali igru, bili sigurni na prijemu, odlično servirali, blokirali, napadali.

Uloge su se promenile u drugom setu. Argentinci su ubitačnim servisom već na startu nametnuli svoj ritam i do kraja dominirali na terenu. Proradio je i blok „gaučosa“, a naši su bezuspešno pokušavali da probiju njihovu „gvozdenu zavesu“.

Furiozno su Srbi krenuli u trećem setu. Servisima Luburića i Kujundžića poremetili su prijem Argentinaca i poveli sa 8:2. Međutim, posle tajm-auta „gaučosa“ promenila se slika na terenu. Mendezovi puleni su brzo došli sebi, nametnuli svoj ritam, ponovo su izvanredno blokirali i ubrzo su izjednačili, a onda i poveli. Naši kao da su ušli u kontra ritam, postali su bezopasni u napadu, nemoćni u odbrani i Argentinci su u finišu lako došli do 2:1 u setovima.

Slika se nije promenila ni u četvrtom setu. Argentinci su nastavili da igraju u svom ritmu, a naši su samo u jednom trenutku pripretili kada su se primakli na 9:10. Ali, za nešto više nisu imali snage i peti poraz je bio neminovan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)