RUSIJA I BELORUSIJA IZBRISANE IZ EVIDENCIJE: Odbojkaška federacija donela neobičnu odluku

Novosti online

30. 06. 2023. u 19:32

SVETSKA odbojkaška federacija (FIVB) danas je i zvanično obrisala sve selekcije Rusije i Belorusije sa svetskih rang lista. Ova odluka je donesena nedavno u Punta Kani, na sastanku Administrativnog borda FIVB.

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА ИЗБРИСАНЕ ИЗ ЕВИДЕНЦИЈЕ: Одбојкашка федерација донела необичну одлуку

FOTO: Tanjug

Zanimljivo je i to da u ovom trenutku ruskih i beloruskih selekcija uopšte nema na rang-listama, pa čak ni na poslednjoj poziciji! Iako je „brisanje Rusije i Belorusije“ odrađeno bez ikakvog obrazloženja na sajtu FIVB

Izbacivanjem ruske selekcije, profitirala je i muška seniorska reprezentacija Srbije, koja se sa desetog pomerila na deveto mesto. Poznato je koliko će FIVB rang-lista biti važna narednih godina, prilikom određivanja učesnika na najvećim takmičenjima.

Kada je u pitanju ono najbliže, Olimpijske igre u Parizu, pretpostavlja se da će u muškoj konkurenciji ostanak do 11. pozicije, po završetku naredne Lige nacija, biti dovoljan za plasman na OI.

Kada su u pitanju seniorke Rusije, one su izbrisane sa osme pozicije. Međutim, utisak je da u ovom trenutku, bar po potencijalu, selektor Ruskinja Zoran Terzić ima jednu od najtalentovanijih generacija ikada, predvođenu 18-godišnjom Arinom Fedorovcevom.

U isto vreme, Srbija je ostala na četvrtoj poziciji, koja, i u slučaju neuspeha naše selekcije na olimpijskim kvalifikacijama krajem septembra u Kini, garantuje plasman na OI.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)