PRESUDNO ZA "ORLOVE": Odbojkaši Srbije igraju možda odlučujući duel u Ligi nacija

Novosti online

24. 06. 2023. u 22:54

BOLAN poraz od prejake Italije brzo je zaboravljen. Odbojkaši sutra (16.00) na završetku drugog vikenda Lige nacija u Roterdamu igraju možda i presudan meč za odlazak na finalni turnir u Gdanjsku sa selekcijom Holandije. Obe reprezentacije se bore za osmo mesto i ekipa koja slavi biće u prednosti uoči poslednjeg vikenda za dve nedelje.

ПРЕСУДНО ЗА ОРЛОВЕ: Одбојкаши Србије играју можда одлучујући дуел у Лиги нација

FOTO: OSS/FIVB

Selektor Igor Kolaković je u petak protiv svetskih i evropskih prvaka (0:3) morao da čuva najiskusnije igrače, kako bi oporavljeni i što svežiji izašli na megdan "lalama". Podsetio je trofejni stručnjak da Luburića muči koleno i prehlada, da Ivovoić nije spreman za četiri duela za šest dana, da je Krsmanović istegao list protiv Nemačke, a da Katić nekoliko dana vodi bitku sa stomačnim virusom.

- Žao mi je što su momci, koji su igralu protiv "azura" bili neka vrsta žrtva, ali nama je daleko važniji duel sa Holandijom. Za taj meč moramo da budemo svi spremni i zato ne mogu da se žalim na ono što su prikazali igrači, tim pre što je Italija igrala izvanredno, sa samo jednom servis greškom - ističe za sajt OSS Igor Kolaković.

Trofejni stručnjak veruje da težak poraz od Italijana ne može da utiče na atmosferu u našem taboru:

- Bili smo svesni snage Italijana, svesni naše situacije i svesni naših ciljeva. Mi uvek idemo na pobedu, ali u petak zbog stanja u kojem smo bili nismo mogli da se nadamu podvigu. Verujem da ćemo biti spremniji za duel sa Holanđanima, koji igraju odlično u Ligi nacija.

Mada se igra u Roterdamu, gde će velika većina navijača biti uz Holanđane, Kolaković se nada da će doći i dosta Srba.

- Igra se na njihovom terenu i sigurno je da će da imaju veliku podršku. Zato nam je potrebno da dođe što više naših zemljaka, kako bi nas ohrabrili i pomogli da ostvarimo veoma važnu pobedu - naglašava Kolaković.

Tehničar Aleksa Batak veruje da su iz duela sa Italijanima izvukli pouke:

- Nama je daleko bitniji duel sa Holandijom, učinićemo sve da pobedimo. Imali smo dan predaha i nadam se da ćemo odigrati najbolje dosada.

KUJUNDžIĆ: BILI SMO U GRČU

PRIMAČ Miran Kujundžić priznaje da je bilo veoma teško igrati protiv svetskih prvaka Italijana.

- Prvi set smo igrali u grču, jer nikada nismo ni na treningu igrali u ovoj postavi. Zato smo rekli sebi da se borimo, da izgramo, ali kada protivnik napravi smo jednu servis grešku i četiri auta onda je teško bilo šta uraditi. U drugom i trećem setu smo igrali koliko smo mogli. Nama je daleko važniji duel sa Holandijom. Nadam se da ćemo odigrati najbolje što umemo. Hala će biti puna, atmosfera sjajna i biće uživanje igrati protiv njih.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024