PRETILI PRVA DVA SETA: Podmlađena odbojkaška reprezentacija nije uspela da nadmudri iskusnije Slovence

S. K.

07. 06. 2023. u 17:45

"OLOVI" su se već na startu Lige nacije okliznuli. Odbojkaši su u svom prvom meču turnira u Nagoji izgubili od četvrte selekcije sveta, Slovenija sa 3:1 (31:29, 19:25, 25:20, 25:21). Izabranici Igora Kolakovića sutra (8.00) igraju sa Kinom, u petak (12.40) sastaju se sa Japanm, a u nedelju (8.40) sa Grbićevom Poljskom, koja je danas savladala Francusku sa 3:1.

ПРЕТИЛИ ПРВА ДВА СЕТА: Подмлађена одбојкашка репрезентација није успела да надмудри искусније Словенце

FOTO: EPA

- Presudio je kvalitet i iskustvo Slovenaca. Od igrača sam tražio da rade ono što smo vežbali na treninzima, da budu reprezentativci Srbije u svakom smislu, što se tiče optimizma, odgovornosti, kvaliteta, želje... Većina momaka traži svoj prostor u reprezentaciji, tako da se osećalo da igraju pod pritiskom. Branili smo izvanredno njihove kontre, ali smo imali problema s prvim napadom. Slovenci su dodali gas u trećem i četvrtom setu, kada je bilo najvažnije za njih. Branili smo izvanredno njihove kontre, ali smo imali problema s prvim napadom. Ne mogu da budem nezadovoljan, osim rezultatom, jer su momci radili ono što sam tražio od njih i pokazali su određenu hrabrost. Bilo je i neke lepote i romantike, jer postoji putokaz za našu budućnost - naglasio je za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Naša podmlađena selekcija je namučila Slovence u prva dva seta, u prvom je posle 0:4, 8:12, izjednačila na 18:18,23:23, spasila čak šest set lopti, ali nije uspela da preokrene rezultat. U drugom je dominirala, ali je u trećem i četvrtom setu iskusniji rival imao sigurniji prijem i napad.

- Mislim da smo dobro igralu. Treba biti realan, igrali smo protiv trostrukog vicešampiona Evrope, dok smo mi prvi put zaigrali u ovom sastavu. Najvažnije je da smo pokazali da smo motivisani, da u nama postoji entuzijazam, što će nam se kasnije vratiti. Nismo imali sreće u prvom setu, ali to je sport. U svakom slučaju kroz ovakve utakmice ekipa raste - istakao je Dražen Luburić, koji je kapiten Srbije na turniru u Nagoji.

SRBIJA - SLOVENIJA 1:3

DVORANA u Nagoji. Gledalaca: 2.000. Sudije: Mjoi Sumije (Japan) i Kang Ju-Hi (Koreja).

SRBIJA: Kapur (libero), Mašulović, Katić 3, Krsmanović 9, Kujundžić 16, Batak 1, Perić 9, Gajović, Luburić 20, Krsteski (libero), Petrović, Todorović 3, Vučićević 3, Nedeljković 5. Poeni - napad. 58, blok: 10, servis: 1, greške rivala: 26 (17 iz servisa).

SLOVENIJA: Pajenk 11, Planinšič, Kozamernik 8, Kok, Toman (libero), Bracko, Štalekar, Koncilja, Kovačić (libero), Štern, Ropret 2, Urnaut 21, Čebulj 12, Možić 23. Poeni - napad: 68, blok: 7, servis: 2, greške rivala 23 (13 iz servisa).

Setovi: 29:31, 25:19, 21:25, 20:25

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024