UKRAJINA TOKOM NOĆI POVUKLA OŠTAR POTEZ: Evo šta će se desiti sportistima koji učestvuju na takmičenjima na kojima ima Rusa ili Belorusa

Tanjug

14. 04. 2023. u 11:00

RUSIJA i Ukrajina i dalje privlače ogromnu pažnju, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, a najnovije vesti vezane za rat koji je u toku - tiču se sporta.

УКРАЈИНА ТОКОМ НОЋИ ПОВУКЛА ОШТАР ПОТЕЗ: Ево шта ће се десити спортистима који учествују на такмичењима на којима има Руса или Белоруса

Foto: Piksabej

Naime, Ukrajina je danas zvanično zabranila svojim sportistima da se takmiče na događajima u kojima učestvuju ruski i beloruski takmičari.

Ukrajina je zabranila svojim nacionalnim sportskim timovima da se takmiče na olimpijskim, paraolimpijskim i drugim događajima koji uključuju takmičare iz Rusije i Belorusije, saopštilo je danas ministarstvo sporta.

Uredbu objavljenu tokom noći  na sajtu Ministarstva sporta potpisao je zamenik ministra Matvij Bidni, prenosi Rojters.

Kako se navodi, odluka, koju su kritikovali neki ukrajinski sportisti, je usledila nakon što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izazvao nezadovljstvo Kijeva time što je omogućio ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče pod neutralnom zastavom.


Ukrajina je upozorila rukovodstva svojih sportskih saveza da će im oduzeti status ako se njihovi sportisti na međunarodnoj sceni budu takmičili sa Rusima i Belorusima.
 

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)