NE SMEMO OVAKO DA IGRAMO: Mijajlo Marsenić smatra da rukometaši ne smeju da ponove partiju kao protiv Norveške

S. K.

13. 03. 2023. u 13:23

OD sjaja u Novom Sadu do očaja u Bergenu. Rukometaši su u četvrtom kolu kvalifikacione grupe 2 za odlazak na EP od 10. do 28. januara 2024. u Nemačkoj doživeli težak poraz od nadahnute, ali i ljute Norveške - 25:35. Srećom, poraz neće omesti naše asove na putu na Euru 2024, jer im je dovoljan i bod u preostala dva meča da se plasiraju na šampionat. A ruku na srce, sve osim pobede u duelima sa Finskom (27. aprila u gostima) i Slovačkom (30. aprila kod kuće) bio bi veliki neuspeh.

НЕ СМЕМО ОВАКО ДА ИГРАМО: Мијајло Марсенић сматра да рукометаши не смеју да понове партију као против Норвешке

FOTO: N. Paraušić

"Orlovi" su posle spektakularne pobede u Novom Sadu (25:24) sa velikim optimizmom otputovali u Bergen namerni da ponovo iznenade favorizovanu Norvešku i obezbede prvo mesto u grupi. Nažalost, Sander Sagonsen i drugovi bili su nezadrživi, a već u 20. minutu slomili su otpor oslabljene Srbije. Bolji od ostalih bili su Mijajlo Marsenić sa pet i Miloš Orbović sa četiri pogotka.

- Nije bio naš dan. Norvežani su odigrali vrhunski. Mi smo napravili previše grešaka, nismo bili na svom nivou, a reprezentacije kao Norveška to znaju da iskoriste. Nismo mogli da im pariramo kada je trčanje u pitanju u prvom delu. Poboljšali smo igru na početku drugog poluvremena, ali opet je usledio pad i nismo imale snage za preokret. Nadam se da je svima jasno da ovakve utakmice ne smeju više da nam se dešavaju, bez obzira na kvalitet protivnika. Iako smo izgubili sa 10 razlike, ovo nije prava slika Srbije. Siguran sam da ćemo spremniji, pametniji i odlučniji doći na sledeće okupljanje i obezbediti plasman na EP - ističe za sajt RSS Marsenić.

Igra "orlova" protiv Norvežana toliko je razočarala selektora Tonija Đeronu da se izvinio navijačima:

- Nismo bili dovoljno fokusirani, bili smo potpuno drugačiji u odnos na Novi Sad. Previše je emocija bilo u četvrtak, pripremao sa igrače na potpuno drugačiji meč, ali smo nažalost odigrali najverovatnije najlošije meč od kada sam selektor Srbije. Nedopustivo je da posle onakve pobede odigramo ovako loše u revanšu...Pokušaćemo da izvučemo pouke za naredne mečeve u kvalifikacijama. Za pet nedelja ćemo ponovo biti na okupu i nadam se da ćemo protiv Finske i Slovačke obezbediti plasman na EP.

KVINTET IZBORIO NEMAČKU

DVA kola pre kraja pet selekcija je uspelo da izbori plasman na Euro 2024. u Nemačkoj. Francuska, Slovenija, Mađarska, Austrija i Portugalija su se pridružile domaćinu, Nemačkoj.

Na šampionatu će igrati 32 selekcije.





 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna