A NOVAK ĐOKOVIĆ "GLEDA I NE VERUJE": Čovek nonšalantno osvojio titulu nakon što je dobio dozvolu da nastupi pozitivan na koronavirus

Novosti online

05. 03. 2023. u 22:07

NOVAK Đoković ne može da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, iako je zdrav, a ne može da igra jer mu je zabranjen ulaz u Sjedinjene Američke Države kao osobi nevakcinisanoj na SARS-Cov-2 tip koronavirusa, a u isto vreme postoje neka svetska takmičenja na kojima se može učestvovati zaražen tim virusom. I ne samo učestvovati, već i pobeđivati.

А НОВАК ЂОКОВИЋ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Човек ноншалантно освојио титулу након што је добио дозволу да наступи позитиван на коронавирус

FOTO: AP

Upravo to se desilo u biatlonu, na trci Svetskog kupa.

Johanes Boe, jedan od najboljih svetskih biatlonaca, pobedio je iako zaražen, a drugo mesto osvojio je njegov brat Tarjei, koji je takođe bio pozitivan na koronu.

Evo kako je o tome izvestio francuski "Parizijen":

"On nije želeo da se povuče. Norveški biatlonac Johanes Boe nastupio je u subotu u češkom Novom Mestu iako je bio pozitivan na Kovid-19, priznao je pred mikrofonom TV2 iz Norveške.

Lider Svetskog kup je triput testiran, a dvaput je bio pozitivan, rekao je u nedelju za pomenutu televiziju.


- Učestvovao sam, jer sam posle sprinta bio prvi i hteo sam i više od toga - istakao je on.

Njegov brat Tarjei, drugi u sprintu voženom u četvrtak, takođe je bio pozitivan na testiranju i, takođe, i on je rešio da učestvuje u nastavku nadmetanja. Johanes i Tarjei su bili bez simptoma, a Svetska biatlon federacija od ove zime više ne zabranjuje učešće takmičarima koji su pozitivni na Kovid-19. 

Ova dvojica Norvežana su se, kako je Johanes rekao, trudila da se drže podalje od ostalih takmičara, a na pobednički podijum popeli su se noseći FFP2 zaštitne maske", piše "Parizijen".

I, tako neki na svetskim nadmetanjima nastupaju i pobeđuju zaraženi, a drugi, poput Noleta, ne mogu ni zdravi na takmičenja. Podsetimo, iako je u petak Đoković dobio podršku od Ju-Es opena i Teniskog saveza SAD, američki senator Rik Skot obelodanio je da Novaku nije data dozvola koju je tražio - da nevakcinisan uđe u Sjedinjene Američke Države

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)