NENAD LALATOVIĆ DOBIO OTKAZ, I TO KAKAV! Slika iz niškoga života u pet činova s pevanjem

Novosti online

05. 03. 2023. u 22:50

KADA je Stevan Sremac, tokom službovanja u Nišu u poslednjoj deceniji 19. veka napisao "Ivkovu slavu" i to najpre kao pripovetku, nju je za potrebe pozorišta doradio i naslovio "Ivkova slava - Slika iz niškoga života u pet činova s pevanjem". Imao bi Stevan Sremac šta da kaže i o aktuelnim "slikama iz niškoga života". Mada je navijačima tamošnjeg Radničkog više do plakanja nego do pevanja.

НЕНАД ЛАЛАТОВИЋ ДОБИО ОТКАЗ, И ТО КАКАВ! Слика из нишкога живота у пет чинова с певањем

FOTO: A. Ilić

Oni su nedavno najavili bojkot utakmica koje se igraju u "izopačenim terminima", tokom radnih dana u sedmici, jer ne mogu da shvate kako to da baš Nišlije moraju četiri puta zaredom da igraju fudbal ponedeljkom, ali sada ponedeljak dočekuju u jednom novom stanju u voljenom im klubu:

Radnički Niš nema trenera, jer je sportski direktor Aleksandar Jovanović uručio otkaz Nenadu Lalatoviću.

I, to ne bi bilo ništa čudno, jer je u pitanju čak 21. smena trenera u srpskom fudbalu ove sezone, ali...

Samo dan pre ove smene, dakle pre svega 24 sata, niški klub je demantovao da je došlo i da će doći do smene Lalatovića?!

Šta je tačan razlog za treći rastanak Radničkog i pomenutog stručnjaka, ostaće, naravno, skriveno iza kratkog saopšenja kluba.

Najlakše bi bilo upiranje prstom ka tabeli, gde su Nišlije na 13. mestu, uz samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica. Druga strana medalje su glasine da je Lalatović pregovarao sa ekipom Mladosti GAT, s kojom Radnički upravo u ponedeljak treba da igra u 25. kolu Mocart bet Superlige Srbije.

Ali, nijednog ni drugog nije bilo u saopštenju, već samo:

"Na predlog sportskog direktora kluba, Aleksandra Jovanovića, danas je zasedala disciplinska komisija i dala predlog Upravnom odboru za prekid saradnje sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem. Nakon toga održana je sednica Upravnog odbora na kojoj je doneta odluka o prekidu saradnje".

I, to je to.

Kratko i, nekome, jasno. Ne baš svima, jer je logika izgleda imala preča posla nego da svraća na "Čair" ovog vikenda, gde je u subotu zagrmelo "trener ostaje!", a dan kasnije "trener je dobio otkaz". Ali, dobro, to su slike današnjeg niškoga života.

Ova priča, istini za volju, možda i nije imala pet činova, ali ni njen autor nije Stevan Sremac. Pevanja će, međutim, biti. Ali, ne protiv Mladosti, jer Nišlije ponedeljkom ne pevaju. Bar kad se o fudbalu radi. A ovde se o fudbalu i radi. Valjda.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024