PREMINUO TROSTRUKI SVETSKI ŠAMPION: Kraljica sportova ostala bez jednog od najvećih

Novosti online

21. 02. 2023. u 12:22

Proslavljeni američki atletičar Greg Foster preminuo je u 65. godini, saopštio je Univerzitet Kalifornija sa kojim je Amerikanac dva puta bio koledž prvak, 1978. i 1980.

ПРЕМИНУО ТРОСТРУКИ СВЕТСКИ ШАМПИОН: Краљица спортова остала без једног од највећих

Foto: Printskrin/tviter/NBCOlympicTalk

Tokom profesionalne karijere Foster je tri puta bio svetski šampion, a u svojim vitrinama ima i srebro na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu u trci na 110 metara sa preponama. On je preminuo u nedelju pošto se godinama borio sa amiloidozom, retkom bolešću kod koje taloženje proteina uzrokuje oštećenje organa. Usled bolesti, on je podvrgnut transplataciji srca 2020. godine.

 - Tako je tužno što nas je Greg napustio tako mlad. Greg je bio način na koji želite da se ponašaju atletski heroji. Žestok takmičar na stazi, ali i topao i velikodušan čovek van nje - rekao je izvršni direktor Svetske atletike Džon Ridžon.

BONUS VIDEO: "JOŠ NISMO SKINULI GAĆE" Gordan Petrić poslao zagonetnu poruku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo