UDRUŽENI PODUHVAT: Protiv učešća Rusije na Olimpijskim igrama "Pariz 2024" zajedničku akciju prave vlasti 35 država

Novosti online

10. 02. 2023. u 21:22

RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od "sporednih" stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu sportske sankcije Rusima - stižu iz Litvanije, a vezane su za predstojeće Olimpijske igre čiji je domaćin Pariz 2024. godine.

УДРУЖЕНИ ПОДУХВАТ: Против учешћа Русије на Олимпијским играма Париз 2024 заједничку акцију праве власти 35 држава

FOTO: Tanjug/AP

Nakon preporuke Izvršnog komiteta Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da se "Rusima i Belorusima dozvoli učešće  na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, u svojstvu neutralnih sportista", desile su se burne reakcije, pa i najava Ukrajine da će bojkotovati to takmičenje ako se pomenuta preporuka sprovede u delo.

Ipak, Ukrajinci nisu sami u borbi protiv dopuštanja da sportisti Rusije i Belorusije učestvuju na pariskim Igrama.

Naime, kako prenosi ruska agencija RIA Novosti, ministarka obrazovanja, nauke i sporta Litvanije, Jirgita Šjugždinene, izjavila je da će 35 država zajedinčki tražiti da Rusiji i Belorusiji bude zabranjeno učeće na narednim Olimpijskim igrama čiji je domaćin francuska prestonica.

"Prema njenim rečima, lista tih zemalja uključuje i Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku i Japan. Uz to, ona dodaje da, ako sve urodi plodom, niko neće morati da bojkotuje takmičenje:

- Idemo u tom pravcu da nam bojkot neće ni trebati, jer su sve države izjasnile oko ovoga jednoglasno - rekla je ona, a javlja Rojters", zaključuje se u vesti RIA Novosti.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije