NEPRAVDA: Nikola Jokić i Denver nagetsi nisu ovo zaslužili od NBA lige

Novosti online

10. 02. 2023. u 19:46

DENVER nagetsi vode u svojoj, Zapadnoj konferenciji NBA lige, Nikola Jokić briljira, a ima i odlične pomoćnike, ali... po mišljelju onih kojima je pomenuti klub u srcu, čelnici takmičenja baš i nemaju previše obzira prema ekipi iz Kolorada.

НЕПРАВДА: Никола Јокић и Денвер нагетси нису ово заслужили од НБА лиге

Tanjug/AP

Naime, nakon što je jedan od najbolje obaveštenih američkih novinara o NBA ligi, Adrijan Vojnarovski, obavestio javnost da su Minesotim Entoni Edvards, Torontov Paskal Sijakam i Sakramentov Dearon Foks imenovani za rezerve za Ol-star utakmicu koja se igra 19. februara u Solt Lejk Sitiju, reagovali su burno mnogi navijači Denvera.

Ponajpre jer su očekivali da će, uz Jokića, i njegov sjajni saigrač Aron Gordon biti pozvan za "susret svih zvezda".


Nezadovoljstvo se moglo primetiti i kod nekih američkih novinara koji svakodnevno izveštavaju o klubu iz Kolorada. Tako je Majk Singer iz "Denver posta" konstatovao sledeće:


- Drugi tim Zapadne konferencije, "grizliji", dobili su dva Ol-star igrača. Treći tim, Kingsi, takođe dva. A broj jedan Zapadne konferencije, Nagetsi, samo jednog. Bez Arona Gordona na Ol-staru.

"NBA All-star 2023" - sastavi ekipa, starteri, rezerve i naknadne zamene

Podsetimo, za startere su ranije odabrani, iz Istočne konferencije, Kajri Irving, Donovan Mičel, Janis Adetokumbo, Kevin Durant i Džejson Tejtjum, a za rezerve Džejelen Braun, Demar Derozan, Tajris Haliburton, Džru Holidej, Džulijus Rendl, Bem Adebajo i Džoel Embid.

Od igrača sa "zapada", za startere su odabrani Stef Kari, Luka Dončić, Nikola Jokić, Lebron Džejms, Zajon Vilijamson, a za rezerve Šai Gildžus-Aleksander, Demijan Lilard, Dža Morant, Pol Džordž, Džaren Džekson junior, Lauri Markanen i Domantas Sabonis.

Zbog povreda su, naknadno, od Ol-stara morali da odustanu Stef Kari, Kevin Durant, Zajon Vilijamson i Džejlen Braun, te su starteri postali Embid, Markanen i Morant, a na spisak pozvanih "uskočili" su Edvardsa, Foks i Sijakam, što je iznerviralo navijače Denvera jer su očekivali da Gordon bude pozvan. Ne samo jer je minule noći ubacio 37 poena u novoj utakmici u kojoj je Jokić briljirao (ali Denver izgubio).

Aron Gordon, inače, ove sezone prosečno postiže 17,3 poena, uz 6,9 skokova i 2,9 asistencije, a pritom šutira sa 58,7% uspešnosti iz igre. Pritom je jedan od najboljih defanzivaca u lideru "zapada", a i jedan od najatraktivnijih u NBA ligi kada se radi o zakucavanjima.

- Nikola Jokić, koj je potencijalno pred trećom uzstopnom MVP titulom, nikada nije imao saigrača iz kluba za saigrača na Ol-staru - dodao je Majk Singer.

 

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,7 poena po NBA meču, uz 11,3 skoka i 10,2 asistenciju po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeće tri utakmice igra na gostovanjima - u Orlandu, Šarlotu i Majamiju. Meč Orlando Medžik - Denver Nagets na programu je u petak, sat iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu