HRVATSKA SE ISKUPILA ZA BRUKU: Kauboji pregazili Amere, najzanimljiviji meč u srpskoj grupi, Norvežani opravdali ulogu favorita

Novosti online

15. 01. 2023. u 22:30

ZAVRŠEN je još jedan uzbudljiv dana na Svetskom prvenstvu u rukometu.

ХРВАТСКА СЕ ИСКУПИЛА ЗА БРУКУ: Каубоји прегазили Амере, најзанимљивији меч у српској групи, Норвежани оправдали улогу фаворита

FOTO: EPA

Nakon što je Hrvatska neočekivano poraženi od Egipta na premijeri, popularni kauboji su večeras opravdala ulogu favorita u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Bili su u grču danas hrvatski igrači na otvaranju meča, ali nakon uvodnih 5:5, kreće ogromna serija od 7:0 koja je trasirala put ka ubedljivoj pobedi rezultatom 40:22.

Hrvatsku su do pobede vodili Karačić sa osam, te Šarac sa šest pogodaka, dok su Hajns sa šest i Fofana sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod SAD-a.

Danska je i u duelu sa Bahreinom pokazala snagu. Od prvog minuta Danci su krenuli furiozno, a nakon 10 minuta igre na semaforu je stajalo 8:1. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:9 za Dansku, a u drugom delu prednost je rasla iz minuta u minut za konačnih 36:21.

Najefikasniji u redovima Danske bili su Gidsel sa devet, te Pitlik sa pet pogodaka, dok su kod Bahreina najefikasniji bili Merza sa pet, te Habib Naser sa četiri pogotka.

Većih problema u 2. kolu nije imala ni Norveška koja je nadigrala Argentinu rezultatom 32:21. Argentinici su se dobro držali u prvom delu prvog poluvremena, ali kada je Norveška "stisla" u odbrani i napravila je nedostižnu prednost.

Na odmor su otišli Norvežani sa plus četiri (16:12), da bi u drugom delu vikinzi samo uvećavali prednost . Do pobede su Norvežane vodili Barthold, Rod i Sagosen sa po pet pogodaka, dok su kod Argentine najefikasniji bili Simone sa sedam, te Pizaro sa četiri pogotka.

Najzanimljiviji meč večerašnjeg programa 2. kola desio se u srpskoj grupi, a odigrali su ga Katar i Alžir. U dosta ujednačenoj utakmici slavio je Katar rezultatom 29:24, a da je pobeda otišla na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo.

Početak prvog poluvremena pripao je Alžiru koji je vodio 7:3, no kako se bližio kraj prvog dela tako je Katar igrao bolje i na odmor je otišao sa golom viška (12:11).  Držao je Katar prednost tokom celog drugog dela, no Alžir im je konstantno pretio. Svako opuštanje moglo je skupo da košta Katar, koji je na kraju izdržao sve pritiske i slavio je rezultatom 29:24.

Katar su predvodili Madadi sa sedam ,te Kapote sa šest pogodaka, dok su kod Alžira najefikasniji bili Daud i Abdi sa po pet pogodaka.

BONUS VIDEO: INTERVJU TONI ĐERONA - Zašto ga je oduševio timski duh igrača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!