PLASMAN NA OI PRVI CILJ RUKOMETAŠA: Četvrtfinale Svetskog prvenstva vodi u Pariz

S. K.

02. 01. 2023. u 19:04

RADNO od prvog dana 2023. godine. Rukometaši su nastavili pripreme za SP u Švedskoj i Poljskoj, na kojem žele da igraju zapaženu ulogu.

ПЛАСМАН НА ОИ ПРВИ ЦИЉ РУКОМЕТАША: Четвртфинале Светског првенства води у Париз

Foto: Nebojsa Parausic

Prvi cilj je plasman u četvrtfinale kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. u Parizu i umešali se u borbu za medalje.

- Igrači su spremni, motivisani za rad i jedva čekamo da počne SP - ističe za sajt RSS selektor Đerona.

"Orlovi" će vežbati do 5. januara, kada odlaze u Švedsku, gde će 6. i 9. janura odigrati dve prijateljske utakmice sa prvacima Evrope Šveđanima. Potom se sele u Katovice (Poljska), gde u grupi, 13. januara igraju sa Alžirom, Nemačkom (15) i Katarom (17). Prve tri selekcije sele se u drugu fazu. Inače, najvažnije je obezbediti kvalifikacije za Pariz.

- Želimo među osam, jer bismo se tada borili i za medalju - jasan je Đerona.

Rukometaši su prvi deo priprema imali od 25. do 30. decembra, a drugi su počeli 1. januara. Našim igračima veoma će značiti i prijateljske utakmice sa Švedskom.

- Svesni smo da igramo protiv prvaka Evrope, biće to sigurno teške utakmice, ali smo uvereni da je za tim najbolje da se pripremamo na taj način. Kada želiš da budeš najbolji moraš odmeravati snage sa najboljima. Te utakmice će nam dati priliku da testiramo i definišemo planove za grupnu fazu SP - naglašava Đerona.

Iskusni stručnjak podvlači i da uspeh na velikim takmičenjima zavisi od brojnih faktora:

- Ambiciozni smo, ali smo svesni svojih vrlina i mana. Znamo da ako budemo bili u punom sastavu, da smo svi zdravi, možemo da pobedimo bilo koga. Iako imamo igrače koji imaju oko 30 godina, rekao bih da nam treba još malo iskustva, a baš zato će nam od velikog značaja biti prijateljske utakmice sa Švedskom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna