BRONZANI STEFAN TAKOV ZA NOVOSTI: "Fantastičan osećaj"

S. RAJIĆ

19. 11. 2022. u 12:44

KOLEKCIJA medalja za Srbiju na Svetskom prvenstvu u tekvondu (Meksiko) uvećana je bronzanim odličjem.

БРОНЗАНИ СТЕФАН ТАКОВ ЗА НОВОСТИ:  Фантастичан осећај

Foto: OKS

Stefan Takov (20), član beogradskog kluba "Azija", u kategoriji do 74 kilograma osvojio je treće mesto u Gvadalahari, pošto je u polufinalu od njega bio bolji Španac Danijel Barera Kesada (1:2).

Ovim uspehom naša država je uvećala bilans na ukupno 11 medalja sa najvećih planetarnih smotri otkako se takmičimo, a danas je Tijana Bogdanović uvećala taj saldo za još jednu bronzu.

- Neverovatan je osećaj, pre svega biti na ovako velikom događaju. Drago mi je što sam na debiju na seniorskom SP uspeo da dođem do medalje za Srbiju - ponosno ističe za "Novosti" Takov.

- Zahvalnost celom nacionalnom timu, koji su me bodrili sa tribina, bili podrška tokom čitavog takmičenja. Kao i porodici, koja je ostajala budna, duboko u noć da bi ispratila moje mečeve. Nadam se da će i ostali naši predstavnici u narednim danima osvojiti još medalja.

Takov, aktuelni evropski prvak iz Mančestera u maju ove godine, kao i juniorski šampion Starog kontinenta, bio je postavljen za sedmog nosioca. Zbog toga, bio je slobodan, u uvodnom kolu. U prvom meču na tatamiju bio je ubedljiv protiv Grka Dimitrisa Peltekisa (2:0). Potom je u četvrtfinalu nadjačao Jasubrbeka Jasunova iz Uzbekistana (2:0).

Nažalost, poklekao je Takov od starijeg i iskusnijeg Kesade, iako je prvi deo brobe pripao Stefanu. U naredne dve runde položio je oružje i morao da se zadovolji bronzanom medaljom. Osim ovog odličja, prethodno su Srbiji medalja doneli Mahdi Hodabahši do 87 kilograma (zlato), kao i Aleksandra Perišić do 67 kilograma (srebro). Tri medalje su novi rekord za našu zemlju po broju medalja na jednom takmičenju na SP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili