DUGO TRAJE NETRPELJIVOST: Generalni sekretar VSS o skandalu u prostorijama Saveza, Stojić u Urgentnom centru, Partizan traži smenu Kovačevića

Novosti online

07. 11. 2022. u 21:47

POVODOM nemilih scena u prostorijama Veslačkog saveza Srbije, kada je došlo do fizičkog kontakta predsednika IO Dušana Kovačevića i trenera Nikole Stojića, sekretar Vladimir Antić je, za "Novosti", rekao da će Savez formirati komisiju koja će ispitati aktere i doneti odluku,

ДУГО ТРАЈЕ НЕТРПЕЉИВОСТ: Генерални секретар ВСС о скандалу у просторијама Савеза, Стојић у Ургентном центру, Партизан тражи смену Ковачевића

Foto: Instagram

U prostorijama trofejne organizacije policija je napravila zapisnik, a legendarni veslač morao je da ode i u Urgentni centar.

- Ono što znam i čemu sam prisustvovao je da dosta dugo traje netrpeljivost između Nikole Stojića i Dušana Kovačevića, da se to svelo i na klupsku netrpeljivost Partizana i Crvene zvezde, što se manifestuje i kroz njihove pozicije u Savezu. Stojić jeste bio u kancelariji, razgovarao sa mnom, kada je došao Kovačević i zamolio Nikolu da nas ostavi, jer treba da predamo kandidaturu za EP. Stojić nije odreagovao baš kako treba, uneo se u lice Kovačeviću i tada je došlo do fizičkog kontakta. Pošto sam bio za kompjuterom nisam video ko je koga prvi udario, već kada je počeo obračun uleteo sam i pokušao da ih razdvojim.

- Bio sam u kancelariji generalnog sekretara Antića kada je uleteo Dušan Kovačević, u žurbi, tražeći da se, ne znam šta uradi i u dve reči rekao sam mu samo da sačeka da završim sastanak sa Antićem. Onda je, ničim izazvan i bez ikakvog povoda, eksplodirao i skočio na mene i počeo da mlatara rukama. Više puta me je pesnicom udario po glavi. Seo sam na fotelju, kada se ubacio Antić među nas, da nas razdvoji i to je trajalo nekoliko trenutaka. Došla je i policija, kao i Hitna pomoć. To je katastrofa da se nešto tako desi, da osoba koja vodi Savez može tako nešto da uradi. A opet svi znamo da je imao takve incidente i u prošlosti - priča za "Novosti" vidno uznemireni Stojić.

PARTIZAN TRAŽI SMENU

VESLAČKI klub Partizan u saopštenju tvrdi da je Kovačević bez razloga napao Nikolu Stojića, koji je nakon više udaraca u glavu na kratko izgubio svest i ostao krvave glave.

Crno-beli kažu da je ovo još jedan dokaz kakvi ljudi vode VSS.

- Predsednik kluba Partizan Ivan Brajtigam je rekao da će klub preduzeti sve neophodne mere da zaštiti svoje trenere i članove kluba i pokrenuće pitanje smene predsednika IO VS Srbije Dušana Kovačevića pred nadležnim organima - ističe se, između ostalog, u saopštenju Partizana. 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!