TEŠKI UDARCI ZA SRPSKU KOŠARKU: "Orlove" čekaju odlučujuće borbe za Svetsko prvenstvo, a onda ih zadesi ovo

V. Preradović

07. 11. 2022. u 21:21

KOŠARKAŠI Srbije u utorak počinju pripreme za dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2023. godine, 11. novembra sa Velikom Britanijom u Njukaslu i tri dana kasnije sa Turskom u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Na inicijalnom spisku 24 kandidata našlo se čak deset reprezentativaca sa minulog Evrobasketa, ali se ispostavilo da se radi o spisku lepih želja koji je u suprotnosti sa stvarnošću podeljene i zavađene evropske košarke.

ТЕШКИ УДАРЦИ ЗА СРПСКУ КОШАРКУ: Орлове чекају одлучујуће борбе за Светско првенство, а онда их задеси ово

FOTO: FIBA.Basketball

Kako „Novosti“ saznaju, selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na krilo Barselone Nikolu Kalinića i beka Baskonije Vanju Marinkovića, s obzirom na to da se španski evroligaši protive nastupima svojih igrača u toku klupske sezone.

Izostaće i bek Crvene zvezde Nemanja Nedović, koji se još ne oseća spremnim nakon duže pauze zbog povrede zadobijene tokom Evrobasketa.

Dozvolu kluba nije dobio ni univerzalac CSKA Dejan Davidovac zbog obaveza „armejaca“ u VTB ligi.


Za drugi meč biće dostupni evroligaški igrači iz Turske, Vasilije Micić (Efes) i Marko Gudurić (Fenerbahče), takođe i duo iz Bajerna Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz.

Odmah posle meča sa Zadrom, nacionalnom timu priključili su se igrači Zvezde Ognjen Dobrić i Luka Mitrović, ranije tokom dana to su učinili prvotimci Partizana Danilo Anđušić i Uroš Trifunović.


Uz njih, za sastav za utakmicu sa Velikom Britanijom konkurišu plejmejkeri Stefan Jović, Aleksa Uskoković i Nikola Topić, bekovi Nemanja Dangubić i Marko Jeremić, krilo Aleksa Radanov, krilni centri Marko Jagodić-Kuridža i Boriša Simanić, centri Dušan Ristić, Marko Pecarski i Dušan Miletić. Mladi centar Partizana Balša Koprivica otpao je zbog teže povrede u meču sa Panatinaikosom.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)