NEĆE BITI LAKO NASLEDITI SAVIĆA: Pet kandidata za selektora vaterpolista Srbije

S. K.

03. 10. 2022. u 09:00

KO će naslediti velikog Dejana Savića na kormilu vaterpolo reprezentacije Srbije, pitanje koje muči sve ljubitelje sporta. U VSS ističu da će se uskoro znati novi strateg, ali jasno je da moraju da se odluče između nekoliko stručnjaka koji su ostavili dublji trag u trofejnom sportu.

НЕЋЕ БИТИ ЛАКО НАСЛЕДИТИ САВИЋА: Пет кандидата за селектора ватерполиста Србије

FOTO: M. Vukadinović

Trenutak je, ipak, delikatan, jer je teško naslediti nekoga kao što je Savić, koji je sa selekcijom osvojio sve što se moglo osvojiti. Ali, to nije samo jedini teret koji će pratiti novog selektora. Zadatak je i da se reprezentacija vrati na pobednički kolosek, jer su ove godine popijene dve gorke pilule, a naročito je svima teško palo šokantno deveto mesto na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Kao prvi kandidat spominje se Vladimir Vujasinović. Nekadašnji kapiten "delfina" je sve do Tokija bio Savićeva desna ruka. Dobro poznaje stanje u našem vaterpolu. Vujasinović je posle odlaska iz Novog Beograda novi izazov pronašao u grčkom Vuljagmeniju. Kao trener se dokazivao u Partizanu i Pro Reku, bio je uspešan i sa mladim selekcijama Srbije...

Nacionalni tim možda bi mogao da preuzme i nekadašnji trofejni selektor Dejan Udovičić. Ali, prekaljeni trener od 2013. vodi reprezentaciju SAD, ima ugovor od Olimpijskih igara 2024. u Parizu i pitanje je da li je spreman da se vrati.

U sistemu reprezentacije odavno je i strateg Radničkog Uroš Stevanović. Talentovani stručnjak je naročito uspešan poslednjih godina sa mladim selekcijama. Lane se radovao zlatu na SP do 20 godine, ove godine je sa reprezentacijom bio drugi na SP do 18 godina u Beogradu i šampion Starog kontinenta na EP do 19 godina u Podgorici. Ne zaboravimo da je pre tri godine u Kuvajtu naša reprezentacija do 20 godina osvojila svetsko srebro.

Nikako ne bi trebalo izgubiti iz vida ni nekadašnjeg kapitena Srbije Živka Gocića, koji je ovog leta preuzeo Novi Beograd. Legendarni vaterpolista se kao trener dokazao u Solnoku, s kojim je osvojio mađarsko prvenstvo i kup, kao i Evrokup. Mnogi mu predviđaju blistavu trenersku karijeru.

Ne zaboravimo ni legendarnog Igora Milanovića, koji je posle epizode u Novom Beogradu preuzeo kormilo grčkog Olimpijakosa...

Prvi cilj - Pariz 2024.

NAJVAŽNIJI zadatak novog selektora biće da odvede reprezentaciju na Olimpijske igre u Parizu 2024. Dotle će se zbog zgusnutog kalendara odigrati dva svetska i jedno evropsko prvenstvo. Uz to, biće naporna i klupska sezona, koja će se okončati krajem maja finalnim turnirom Lige šampiona u Beogradu.

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili