SENZACIJA: SRBIJA ELIMINISANA SA SVETSKOG PRVENSTVA! Šamar odbojkašima koji ama baš niko nije očekivao

Č. V.

06. 09. 2022. u 16:32 >> 19:02

ODBOJKAŠKA reprezentacija Srbije doživela je senzacionalni poraz u osmini finala Svetskog prvenstva u kome je od nje bila bolja Argentina, ekipa koja je u prvoj fazi šampionata uspela da pobedi samo Egipćane, i to na jedvite jade, sa 3:2. Ovoga puta, Argentinci su ostvarili podvig na koji će biti baš ponosni - Srbiju su deklasirali sa 3:0, po setovima 25:23, 25:21, 25:23.

СЕНЗАЦИЈА: СРБИЈА ЕЛИМИНИСАНА СА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА! Шамар одбојкашима који ама баш нико није очекивао

FOTO: FIVB

Nisu "gaučosi" velesila u ovom sportu, ali danas su bili bolji rival od "orlova" koji nisu bili na prepoznatiljvom nivou i nisu uspeli da osvoje nijedan set u ovom duelu.

Srbija je odlično odigrala grupnu fazu, upisala sve tri pobede i to bez izgubljenog seta, za razliku od rivala koji je izgubio dva meča, ali svaki su igrali u pet setova. Zbog toga su svi očekivali da će Nemanja Petrić i drugovi uspeti da preskoče prvu prepreku u eliminacionoj fazi - no to se nije desilo.

Što se ovog duela tiče prva dva seta bila su preslikana. "Orlovi" su vodili u oba i padali u finišu. Rival je to znalački koristio i uspeo da ode na dva seta viška. Izabranici Igora Kolakovića ovog utorka nisu bili dovoljno dobri da naprave preokret.

RADOST Odbojkaši Argentine/FOTO: FIVB

Treći deo meča protekao je u kontanstnom vođstvu južnoameričke selekcije. Ipak, Srbija je u finišu došla u priliku da ona bude ta koja će preokrenuti ishod, no igrači Marsela Mendesa su ostali mirni i koncentrisani i došli su do velike i zaslužene pobede.

Najefikasniji kod pobednika bio je Bruno Lima sa 14 poena, jedan manje upisao je Fakundo Konte. U našoj selekciji najviše se istakao Uroš Kovačević sa 13 poena, dok je Srećko Lisinac brojao do 12.

Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Brazil - Iran (21 sat).

Treći set: Srbija - Argentina 23:25, 21:25, 23:25

23:25 - Srbija je poražena maksimalnim rezultatom i završila je učešće na Svetskom prvenstvu.

22:23 - Sreća je sada pogledala "orlove". Lopta je posle servisa Kovačevića zakačila vrh mreže i samo se spustila u polje protivnika. Mendes je odmah reagovao tajm-autom.

20:23 - Teška situacija za Srbiju. Naša selekcija se nalazi pred eliminacijom sa Svetskog prvenstva.

18:20 - Čine sve "orlovi" da dođu do preokreta, ali Argentina odlično izgleda na terenu i blizu je četvrtfinala.

14:16 - Nekoliko napada imala je Srbija da dođe do izjednačenja, ali propuštena je dobra prilika da se desi.

11:14 - Ovo nimalo nije dobro. Argentina pojačava i deluje da su "orlovi" blizu eliminacije. Da bi se to sprečilo naši odbojkaši pod hitno moraju da se trgnu, ali vremena za to je sve manje.

11:12 - Kaznila je Srbija lošu akciju rivala. Kao i u prethodna dva seta i u trećem se vodi velika borba, a ekipe se smenjuju u vođstvu u ovim trenucima.

9:10 - Servis greška, pa blok Podraščanina za izjednačenje, ipak istom merom je uzvratio naš rival i vratio prednost.

7:9 - Argentina prvi put dolazi do dva razlike u trećem setu. Vremena za preokret je sve manje.

5:6 - Vraćaju "gaučosi" vođstvo nakon dva vezana poena, s tim da je drugi bio blok De Čeka. To je bio njegov prvi poen na utakmici.

5:4 - Srbija dolazi do prednosti. Ipak, poučeni iskustvom iz prethodna dva seta ovo ništa ne treba da znači.

3:3 - Poen za poen na startu ovog dela meča, ali čini se da su Argentinci puni samopouzdanja i biće ih teško zaustaviti. No, sigurno je da se naši momci neće predati dok god ima nade za preokret.

1:1 - Treći set počinje blokom Losera. Odlično je zaustavio Podraščanina, a onda Konte izbacuje loptu u aut iz servisa.

Drugi set: Srbija - Argentina 23:25, 21:25

21:25 - Srbija je u velikom problemu. Konte je sa dva fantastična servisa rešio drugi segment meča i Argentina je na korak od četvrtfinala.

21:23 - Ne predaje se Srbija, ali prostora za preokret ima sve manje.

19:21 - Argentina nakon bloka Losera stiče prednost i sada "orlovi" moraju da jure prednost. Potom je Lima odveo južnoameričku selekciju na +2.

18:18 - Opet Argentinci u finišu hvataju priključak i to nije dobro. Petković je smeč poslao u aut i to je nateralo Kolakovića da zatraži tajm-aut.

18:16 - Mnogo greši Srbija kada je servis u pitanju. Ipak, dobra stvar što igra nije loša, pa se prednost u drugom setu održava.

16:15 - Pretili su "gaučosi" da izjednače, ali je Petković doneo novi poen Srbiji, pa je prednost i dalje na strani tima Igora Kolakovića.

15:12 - Nogom je Kovačević ostavio loptu u polju, a u nastavku akcije Petković blokom donosi poen našem nacionalnom timu.

13:10 - Čak tri servis greške napravio je Podraščanin, ali Uroš Kovačević snažnim smečom dolazi do šestog poena.

11:8 - As, pa servis greška Losera. Ne smeju "orlovi" da padnu jer je još rana faza seta. Argentincsi su pokazali da se ne predaju.

10:6 - To je Srbija u pravom izdanju. Blokovima Podraščanina i smečom Ivovića prvi put na meču jedna selekcija ima četiri poena prednosti.

7:6 - Veliku priliku su propustili "orlovi" da odu na tri poena razlike, no Marko Ivović se upecao.

6:4 - Drugi deo meča počinje isto kao i prvi. Srbija stiče početnu prednost, ali još je rana faza i treba zadržati ovaj nivo.

Prvi set: Srbija - Argentina 23:25

23:25 - Argentina je uspela da iskoristi drugu set loptu posle bloka Palasijosa. Niko se nije nadao da će set biti izgubljen nakon konstantnte prednosti naših reprezentativaca. "Orlovi" težim putem moraju do četvrtfinala.

22:23 - Srbija se vraća u set nakon dva vezena poena posle tajm-auta. Seriju naše selekcije pokušava da spreči selektor Argentine Marselo Mendes istim receptom - 22:23.

20:22 - Izvervirao se Kovačević zbog pogrešne odluke sudije, ali ne predaju se naši momci, iako su "gaučosi" bliži osvajanju prvog seta.

19:20 - Argentina tek u finišu prvog seta dolazi do prvog vođstva u dosadašnjem toku susreta. Odmah je Igor Kolaković reagovao tajm-autom.

17:16 - Velika borba se vodi u prvom setu. Srbija je na startu u nekoliko navrata imala tri poena prednosti, ali nije uspela da se odlepi i prelomi uvodni deo meča, pošto rival takođe igra jako dobro.

14:13 - Malo po malo i južnoamerička selekcija je došla na kratko do izjednačenja. No, to nije dugo trajalo posle sjajne akcije koju je završio Lisinac.

12:10 - U ovim trenucima se igra poen za poen. To "orlovima" ne smeta pošto su oni ti koji su u prednosti od starta meča - 12:10.

9:8 - Uporni su Argentinci i nedozvoljavaju Srbiji da se rezultatski odlepi i praktično u ranoj fazi meča reši uvodni deo meča.

7:4 - Drugi put naša selekcija ide ne plus tri. Sjajan je u bloku bio Srećko Lisinac. Još jedan segment igre koji mora dobro da funkcioniše.

5:3 - Serijom od tri poena Srbija je stavila do znanja rivalu da je spremna za ovaj meč. Serija je prekinuta posle dobrog bloka, a potom i snažnog smeča Bruna Lime koji je tukao po bloku nakon čega se lopta odbila u aut.

1:1 - Odličan početak "orlova". Sve je počelo od dobrog prijema, a završeno je sjajnom ekzekucijom Marka Podraščanina. Argentina je izjednačila posle servis greške Aleksandra Atanasijevića.

Uoči meča:

Naši reprezentativci su odigrali sjajno grupnu fazu takmičenja, ostvarili su sve tri pobede i to bez izgubljenog seta, što je jasan pokazatelj sa su favoriti u meču sa južnoameričkom selekcijom.

"Gaučosi" su dalje prošli tako što su upisali jedan trijumf iz tri meča, ali zanimljivo je to da je svaki njihov duel okončan u pet setova.

Izabranici Igora Kolakovića su do sada savladali Ukrajinu, Portoriko i Tunis. Ipak, bez obzira na to što Argentina nije blistala, ovo će biti verovatno najveći izazov do sada za Nemanju Petrića i drugove.

Pobednik ovog meča u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igraće sa boljim iz susreta Brazil - Iran. Taj duel igra se danas od 21 sat.

BONUS VIDEO: Dolazak Batistute u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOCIĆ OPREZAN PRE DERBI: Čeka nas težak period...