HAOS U NAJAVI: Srbiji neočekivano mina u osmini finala Evropskog prvenstva

Novosti online

06. 09. 2022. u 08:33

Košarkaška reprezentacija Srbije ima maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu u košarci, a već su počele kalkulacije ko će nam biti protivnik u osmini finala.

ХАОС У НАЈАВИ: Србији неочекивано мина у осмини финала Европског првенства

FOTO: FIBA.Basketball

Ostala su još dva kola grupne faze, a "orlovi" su skoro sigurni na prvom mestu, ako se ne desi neka senzacija u meču sa Poljskom i Izraelom. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbiji će u narednoj rundi takmičenja rival biti jedna od reprezentacija iz grupe C. U ovoj grupi nalaze se Ukrajina, Grčka, Hrvatska, Italija, Estonija i Velika Britanija.

Upravo tim redom su ove ekipe i poređane na tabeli, a u osmini finala će se prvi iz grupe C sastati sa četvrtim iz D, drugi sa trećim i obrnuto.

Svi su očekivali Ukrajinu, Veliku Britaniju ili Estoniju za lagano zagrevanje u nokaut fazi, međutim, četa Ajnara Bagackisa je šokirala sve pa se sa Grčkom bori za prvo mesto u grupi, a "orlovima" sledi mina u borbi za četvrtfinale.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kako stvari stoje, kao četvrti će iz grupe C u drugu fazu ići poraženi iz duela Italija – Hrvatska, a budući da Azuri igraju pred domaćim navijačima, imaće ulogu blagog favorita u ovom duelu.

Selekcija Damira Mulaomerovića ima trenutno pobedu više od Italije, međutim, Azuri bi ih trijumfom u međusobnom duelu preskočili na tabeli, a u poslednjem kolu domaćina očekuje duel sa totalnim autsajderom Velikom Britanijom.

Sa druge strane Hrvati će u poslednjem kolu ići na Ukrajinu koja sa tri pobede drži drugo mesto u grupi. Ruku na srce, može da se desi trougao između Hrvata, Italijana i Ukrajinaca, ali teško je očekivati posle ubedljive pobede "žutih" protiv "azura", da imaju najlošiji količnik. Znači, Srbija ide na Italiju ili Hrvatsku u osmini finala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)