MARADONA OSTAO BEZ REKORDA: Zvezda bejzbola Miki Mentl ušao u istoriju 27 godina nakon smrti (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2022. u 20:35

RETKA bejzbol kartica za "menjažu" u idealnom, takozvanom "mint" stanju (trezorski očuvana) sa likom legende ovog sporta Mikija Mentla prodata je za 12,6 miliona dolara na aukciji Heritedž okšnsa.

МАРАДОНА ОСТАО БЕЗ РЕКОРДА: Звезда бејзбола Мики Ментл ушао у историју 27 година након смрти (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Time je postala najvrednija memorabilija prodata na nekoj aukciji, nadmašivši za 3,3 miliona dolara dres slavnog Dijega Armanda Maradone u kome je El Pibe postigao dva najpoznatija gola u istoriji fudbala, Englezima u četvrtfinalu Mundijala 1986. godine.

Maradona je bio rekorder samo par meseci, pošto je u maju sa trona svrgnuo Muhameda Alija, tačnije šampionski pojas koji je najveći bokser svih vremena osvojio protiv Džordža Formana u čuvenom "The Rumble in the Jungle" meču u Kinšasi koji je prodat za "samo" 6,3 miliona zelenih novčanica.

Dosadašnji vlasnik kartice Mikija Mantla iz njegove ruki sezone bio je preduzetnik Entoni Đordano. On je karticu kupio 1991. za 50 hiljada dolara.

Miki Mantl je jedan od najboljih igrača bejzbola svih vremena. Celu karijeru proveo je u slvanim Njujork jenkisima s kojima je sedam puta bio, kako to Amerikanci nadmeno kažu, "šampion sveta", tačnije osvajač najbolje američke bejzbol lige - MLB.

Inače, kartica je dostigla toliku vrednost jer je neoštećena, iako je izdata daleke 1952. godine. Izdavač je bila kompanija Tops, koja će od Paninija preuzeti izradu samolepljivih sličica za FIFA Svetski kup, po završetku Mundijala u Kataru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna