SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Beograd dobija šampiona - Rus ili Amerikanac, može biti samo jedan (FOTO)

Novosti online

26. 08. 2022. u 11:23

SVE je spremno za boks spektakl u Beogradu, koji će biti održan u prelepom ambijentu kompleksa Beograd na vodi, na platou iza Geozavoda 26. 8. 2022. sa početkom od 19.30 časova.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СПЕКТАКЛ: Београд добија шампиона - Рус или Американац, може бити само један (ФОТО)

FOTO: Bokserski savez Srbije

Organizator ove boks manifestacije je Bokserski savez Srbije.

 Za sve ljubitelje plemenite veštine pripremljeno je devet borbi vrhunskih majstora ringa, a kao poslastica biće poslednja borba večeri u 12 rundi u kojoj će snage odmeriti 28-godišnji prekaljeni i rezultatski dokazani as profi ringa Rus Murat Gasijev koji je nosio naslov šampiona planete, IBF titulu od 2016. do 2018. i VBA titulu 2018. u teškoj kategoriji do 90,7 kg i neustrašivi  Amerikanac, 42–godišnji Karlos Velč (21-2-1, 18 KO) koji je u poslednje četiri godine nanizao 19 mečeva i isto toliko pobeda.

Pre njih u ring će izaći i pokazati svu svoju snagu i znanje plejada srpskih boks asova, kao i njihovih rivala koji stižu sa svih strana meridijana. Beograd, Srbija i svet putem malih TV ekrana imaće priliku da na delu vide zlatnog srpskog boksera sa Evropskog šampionata 2022. Artjoma Agejeva, šampiona Beogradskog pobednika 2022. Jovan Nikolić, najboljeg srpskog profesionalnog boksera u poluteškoj kategoriji Marka Nikolića, kapitena srpske boks reprezentacije, superteškaša Vladan Babić…

FOTO: Bokserski savez Srbije

Zvanično merenje boksera, učesnika spektakularne profesionalne boks noći u Beogradu, održano je sinoć u TC Galerija (Beograd na vodi).

 U glavnom gradu Srbije boks spektakl koji će biti održan 26. avgusta 2022, uz besplatan ulaz, svim akterima mečeva doneće nove bodove za balkansku, evropsku, odnosno svetsku rang-listu. Nakon zvaničnog merenja bokseri su istakli da su spremni da pruže partije za pamćenje.

- Obećavaju da se neće štedeti za trijumf, biće nemilosrdna borba i neka pobedi ko bude bolji. Svi ljubiltelji boksa na našim prostorima zaslužili su da uživaju u jednoj vrhunskoj profi boks manifestaciji, u kvalitetnim borbama, bokserima, razmeni energije uz maksimalnu motivaciju i žar za pobedom koji ovaj sport i krasi i razdvaja od svega drugog. Dugo u našem glavnom gradu nije bilo boks manifestacija ovog ranga i nivoa, decenijama na našoj sceni nismo imali svetskog šampiona kalibra Gasijeva koji će povratak u svetske visine tražiti upravo u našem Beogradu kojim je i on očaran i iz kojeg želi da ode sa 30 pobedom u karijeri koja će mu doneti nove poene i približiti ga borbi za povratak šampionskih pojaseva – rekao je sportski direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta.

Uvodne borbe: Milosav Savić – Miloš Terzić (do 86 kg), Nenad Jovanović – Nazif Sejdi (64kg), Marko Nikolić – Majkl Obin (82kg), Vladan Babić - Dražan Janjanin (+91), Jovan Nikolić – Petar Stošić (75kg), David Džukaev – Ondrej Budera (79kg), Aslambek Idigov – Abraham Gabriel Buonarigo (77 kg), Artem Agejev – Diego Adrian Maroči (79 kg), Glavna borba: Murat Gasijev – Karlos Velč (+91 kg)

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)